Rotorua stinks
Door: Judith van Grotel
Blijf op de hoogte en volg Judith
18 Maart 2012 | Nieuw Zeeland, Rotorua
Als je door het stadje rijdt zie je op veel plaatsen de stroom tussen de planten/bomen/gras, groen dus, naar boven komen. Kleine meevaller is het parkconcert wat die avond om half 8 begint. Volgens de eigenaresse van ons, overigens er leuke hostel, was het een druk bezocht evenement. er zouden wel 150.000 mensen op af kunnen komen. Nou dat klinkt goed!! Wij onze wijntjes maar alvast koud gelegd voor een gezellige avond uit> Sinds we in NZ zijn hebben we al een aantal keer een leuk nummer gehoord op de radio en in een bar met live music in Auckland. Met als aanwijzing: it's something like the roots, i think its a Kiwi band, moest de plaatselijke muziekwinkelman ons naar die veel beloofde cd leiden. Even denken, zoeken en ja hoor daar hoorde ik het liedje uit de boxen komen. Nu kunnen we eindelijk op de plaatsen waar geen radiobereik is onze cd van SIX60 gaan draaien> als jullie een relax nummer willen horen kijk dan ff op YOUTUBE, de tilel is inderdaad The Roots. Nog ff wat gepraat met de muziekwinkelman blijkt deze van orgie uit limburg te komen, ik dacht Venray. Hij is in 1983 naar NZ gegaan, jezus dat is lang geleden toen was ik nog niet eens geboren, denk ik bij mijzelf. En waarom kies je dan een stadje uit dat naar rotte eieren stinkt, mmmm vreemd! Wij vragen nog even wat voor muziek er vanavond gespeeld gaat worden. Zo een beetje van alles wat, opera, classics, maori ect. `hij sluit ons gesprek af met, ze sluiten altijd af met een geweldige vuurwerkshow maar uiteraard geen alcoholen t parken veel plezier vanavond, doei!!? Wij lopen verbaast naar buiten, geen alcohol, park, concert, vuurwerkshow hoezo dat dan. Door mijn hoofd gaan alle evenementen die ik in mij leven heb bezocht, ik bedank hoe ik die fles wijn mee ga nemen.......
Uiteindelijk hebben we bedacht om die flessen wijn over te gieten in onze waterflessen en die dan onderin de tas te doen, trui erop, jas erop, handdoek voor op te zitten, zakje chips dit moet gaan lukken. Als wij naar lange tijd weer een mascara op hebben gedaan is het tijd om te gaan. Wij horen de muziek al goed wanneer we het park naderen. We zien hekken met zwarte doeken erachter, mannetjes in oranje vestjes aan mmmm ik wil toch echt wijn drinken! Bij de ingang kunnen we zonder enige moeite doorlopen en een plaatsje uitzoeken waar we willen, eenmaal op onze handdoek zien we overal mensen met gevulde wijnglazen en wij drinken uit het tuutje van onze waterfles wijn. Was het dan toch een grapje van de muziekwinkelman, limburgers he!! Uiteindelijk hebben we een super leukeavond, al moet ik wel bijna kotsen wanneer we naar het hostel lopen. En nee niet omdat drinken uit een tuutje sneller ging maar omdat het in 1 keer enorm stinkt naar rotte eieren. We moeten de volgende ochtend om 10 uur bij de geiser zijn want iedere dag om 10.15 barst deze geiser uit. Het is zwaar bewolkt en begint te regenen als wij plaats nemen op de tribune, ze verwachten nog al wat mensen als je het mij vraagt. Een maori meneer begint te praten en gooit op het einde van zijn speech een stuk zeep de geiser in. Dit geeft een chemische reactie waardoor de geiser haar water naar buiten gaat spuiten. Beetje jammer, ik had gehoopt op een natuurverschijnsel maar helaas. Voor 30 dollar mochten we ook nog even de rest van de stomende, vooral stinkende baden bekijken. Gepaard in een regenjas met mijn neus dicht geknepen sprinten we langs het champagnebad, de devies rock en de rest heeft mijn geheugen al verlaten. We bekijken de foto's later wel, eerst weg uit dit stink hol. En hoe vul je de rest van de dag op als het minder fijn weer is en het binnen het best vertoeven is? Nou we gaan de keuken in en gaan aan de slag met zelf rijzend bakmeel. Fijn dat Google bestaat en wij de recepten voor brood en muffins kunnen opzoeken. Nog wat laatste boodschappen bij de lokale prijzenknaller. Linda gaat pannenkoeken maken, want die eten we warm met ui, champignon, kaas en chiliesaus. Als ontbijt met pindakaas en tussendoor met frambozenjam. Ik waag me aan het beslag voor de muffins en het deeg voor het brood, spannend ! 3 uur later hebben we genoeg pannenkoeken voor de komende 4 dagen, 6 muffins, een muffincake (ivm tekort aan muffin vormpjes) en een vers gebakken brood. Wonder boven wonder allemaal goed gelukt...........
Ik zeg smakelijk eten!! Xx
18 Maart 2012 - 15:06
Kim:
Eet smakelijk, daar waren de scones, apple crumble etc ook erg lekker;) -
18 Maart 2012 - 15:43
Theo Van Der Linden:
Hoi Judith,
Van jullie pap begreep ik dat jullie inmiddels op het Zuidereiland zijn aangeland. Wat mij betreft is dit misschien wel het mooiste eiland ter wereld. Tenminste als je van natuur houdt.
Ik weet natuurlijk niet hoeveel tijd jullie nog hebben en wat jullie plannen verder nog zijn, maar ik heb nog wel een paar tips.
In Abal Tasman National Park kun je schitterend wandelen langs mooie baaien. Zoek the Split Apple rock!
Kaikoura is een geweldig mooie plek. Hier kun je op zoek naar walvissen, of met dolijnen zwemmen. Ook kun je op het eind van het stadje een unieke wandeling (The Peninsula Walkway) maken.
Arhur's Pass National Park is een prachtig gebied.
Queenstown is een leuk stadje. Vanaf Queenstown Hill het je een mooi uitzicht over de stad, Lake Wakatipu en de puntige bergtoppen van The Remarkables.
De Franz Josef- en de Fox-gletsjer zijn overweldigend. Eigenlijk moet je daar 's morgens vroeg, als het nog rustig is, naar de voet van de gletsjer lopen. Je kunt er ook Heli-hiken!
In de buurt van de gletsjers ligt Lake Matheson. Als het helder weer is, kun je prachtig de besneeuwde toppen van Mount Cook en Mount Tasman in het meer zien weerspiegelen.
Mount Cook National Park is ook schitterend. De wandeling in de Hooker Valley is prachtig.
Ja en dan de mooiste plek van Nieuw-Zeeland: Milford Sound. Als je in de gelegenheid bent, zou ik er zeker naar toe gaan. De natuur daar is uniek mooi. Als je met de boot door de Sound vaart, zie je dolfijnen, zeeleeuwen, prachtige besneeuwde bergtoppen, 150 meter hoge watervallen en de 1700 meter hoge Mitre Peak. Dit is echt een overgetelijke ervaring.
Geniet er nog van daar aan de andere kant van deze aardbol! -
18 Maart 2012 - 16:29
Anita En Luc Compen :
Hoi Judith, jammer dat het er stinkt maar gelukkig trekken jullie weer verder. Wij zijn terug van ons weekje Texel het was erg fijn lekker gewandeld en gefietst naar de zeehondjes geweest ecomare en de roofvogels gezien en op onze hand gehad een mooie ervaring. Het was af en toe wel koud het blijft Nederland natuurlijk. Wij kijken uit naar jullie volgende verslag het is elke keer weer genieten van alles wat jullie mee maken. -
18 Maart 2012 - 18:25
Maria Jos:
weer een heel mooi verhaal ik ga hier wel wandelen heb je nog geen heimwee hahaha nog veel reis plezier groetjes jos maria -
18 Maart 2012 - 22:53
Rian & Ger:
weer een mooi verhaal fijn dat de pannenkoeken goed gelukt zijn ,niet anders verwacht .ik had zondag nog gebeld ,jammer dat het niet is gelukt.geniet er van en heel veel groeten xxxxx ook aan linda . -
19 Maart 2012 - 10:25
Femke:
Hi lekkerbekkie :)
Jullie hebben het lekker relax zo te lezen ;) Good bussy! Moest weer erg om je verhaal lachen. Leuk ook zo'n limbo in Rotorua,off all places :)
Ooh ik ben weer een nieuwe sportieve uitdaging begonnen..... hartlopen, ja je leest t goed ;) Nu de komende weken basis cursus bij de atletiekclub in Eindhoven, daarna volle gas zelf aan de slag ;) Guess who is also joing this cluppie??? Anke (sorry weet haar achternaam zo eventjes niet), waar je mee in gerlos hebt gezeten, toevallig!
Have Fun
Dikke x van diegene die op dit moment wel de enige in de buurt blijkt te zijn zonder whatsapp ;) -
20 Maart 2012 - 19:09
Jolanda:
Een boterhammetje blijft het lekkerst.Leuk zo.n gratis concert,heb je hier niet.Ik moet morgen met de kids naar de musical klein duimpje[zou ik daar ook stiekem wat wijn mee naar binnen kunnen nemen].Have fun.xxx ook van jorn en ise en alwin -
28 Maart 2012 - 09:10
Domien:
Hoi Judith
Hartstikke leuk om te lezen. Tjonge wat kan jij schrijven zeg!
Groetjes
Domien