Coral Bay to Kalbarri
Door: Judith van Grotel
Blijf op de hoogte en volg Judith
07 December 2006 | Australië, Perth
Hopelijk hebben jullie allemaal een fijne sinterklaas gehad en bedankt voor de leuke rijmpjes op mijn site. Ik ben jullie nog een aantal verhalen verschuldigd, maar ik had eerder geen zin om ze te typen. Heb tenslotte toch gewoon vakantie !!
Vanuit Coral Bay zijn we vertrokken richting Denham (dit is een klein plaatsje bij Monkey Mia). En Monkey Mia is weer bekend vanwege de dolfijnen die daar iedere dag komen om gevoerd te worden. De reis bestaat uit niet veel meer dan de hele dag in de bus zitten. En ik ben trouwens heel blij met mijn nieuwe chauffeuse. Ja een vrouw, Jane is haar naam en ze doet het fantastisch. Die vrouwen toch ook altijd !! Onderweg stoppen we wel een aantal keren, maar echt een geweldige trip is het niet. Laat in de avond komen we aan in Denham, waar we moeten gaan koken omdat hier niets te krijgen is. Dat wordt dus gewoon geroosterd brood met een kop thee. Nadat iedereen iets simpels heeft gegeten gaan we lekker een stukje wandelen. Na een half uur heel rustig wandelen, hebben we het einde van het dorp genaderd !! Een korte wandeling dus, dan maar op tijd naar bed want we moeten er de volgende ochtend weer vroeg uit.
Deze dag staat er weer iets leuks op het programma, we brengen de ochtend door in Monkey Mia bij de dolfijnen. Toen ik als 1 van de eerste bij de bus aankwam zag ik dat we een probleempje hadden. De achterband van de bus was kapot. En ja vrouwen en auto's repareren dat gaat niet samen (een van de weinige dingen waar de man wint). Gelukkig zaten er meerdere reisorganisaties in het hostel en had ze binnen 10 minuten geregeld dat wij met hen mee konden rijden in verschillende busjes. Zij zelf zou dan een bedrijf inschakelen om haar even een handje te helpen met het verwisselen van de band. Als dat gepiept was zou ze ons om half 11 weer op komen halen om verder te rijden naar Kalbarri. Zo gezegt zo gedaan en om half 11 zaten we weer met z'n allen in de bus. Monkey Mia viel wel een beetje tegen. Hun gaven ze te eten en je mocht niet ver het water in. Weer gewoon saai de hele dag in de bus zitten. Op het einde van de dag gaan we nog naar Kalbarri national park. We maken een wandeling naar een rivier (ben de naam vergeten) waar we zouden kunnen zwemmen. Maar daar aangekomen staat er een beetje erg weinig water in de rivier en die pret gaat dus niet door. We lopen weer terug en rijden naar een geweldige uitkijkplaats, waar je zowat heel de rivier kan zien. Als we daarna in Kalbarri aankomen verschieten we ons een ongeluk. Wat zijn dat, lichten op straat met de kleuren groen-rood-oranje !!! Ja het is even wennen om weer stoplichten te zien. Tussen Katrina (NT) en Kalbarri (WA), een weg van 4500 km bevindt zich geen een stoplicht. Niet te geloven gewoon, dat is van Riethoven naar Salou en terug!!
S'avonds gaan we met alle leuke mensen van de bus fish and chips eten voor maar $10. Het bord wat is voorgeschoteld krijg daar kan ik wel 3 dagen van eten. Het is trouwens het eerste restaurant met BYO (Bring your own drinks). Je gaat dus eerst naar de bottle shop om goedkoop alcohol in te slaan en dan naar het restaurant. Bij binnenkomst vragen ze of ze misschien iets koud voor je kunnen zetten. Uitstekende uitvinding voor de backpackers dus. Nadat we heerlijk hebben gegeten brengt Jane ons weer netjes naar het hostel. Voordat we naar bed gaan krijgen we nog een leuke medeling dat de klok die nacht verzet wordt. Een uurtje minder slapen dus en in plaats van om 6 uur opstaan staan we om 5 uur op. Al z'n nadelen heb zo z'n voordelen. Eindelijk weer een uur later donker dus, om 9 uur in plaats van 8 uur.
Ik zal zo meteen even mijn volgende bericht plaatsen van Kalbarri naar Perth. Ben nu in Perth wat echt de eerste stad is die ik echt leuk en mooi vind.
XXX Judith
07 December 2006 - 06:59
Ron LInda En Kids:
Hee Juud, Wederom een aantal mooie berichten van je gelezen. Het blijft toch wel genieten daar. Ik heb van Johan begrepen dat de familie in Melbourne helemaal klaarstaat om je te verwennen. Veel plezier in Perth. -
07 December 2006 - 08:31
Indiaan Inge:
He Judith,
Wel relaxed helemaal geen stoplichten! Moesten ze in NL ook es uitvinden! Hier in India hebben ze er wel, maar niemand kijkt erna en rijdt gewoon door! Hier is het regenseizoen nu voorbij. Het is erg droog, en we liggen nu vaak in de zon! Vandaag over een week ben ik bezig met de reis naar Riethoven City! Veel plezier in Perth!
Groetjes Indiaan Inge -
07 December 2006 - 10:37
Je Vader :
Nou meisje Sinterklaas is weer naar Spanje, maar met een beetje geluk reist hij via Australie, dus wie weet. In Nederland is denk ik het regenseizoen begonnen, want het regent al de hele morgen en het ziet er niet naar uit dat het voorlopig ophoud. Wij hebben dus water genoeg. Verder leuk berichtje en we wachten alweer op het volgende bericht. Groetjes uit Riethoven -
07 December 2006 - 11:04
Jos En Maria.:
hallo judith allereerst bedankt voor het mailtje voor mijn verjaardag sinterklaas is hier goed verlopen wij denken dat de kerstman ook wel iets voor jou brengt in melbourne bij de familie we hebben je reisverslag en je fotos bekeken heel mooi oma vraagt iederedag of je al bij de familie in melbourne bent dan wil ze een keer telefoneren geniet maar van de tijd die je nog daar bent dikke knuffel van ons allemaal. -
07 December 2006 - 11:26
Lieve Judith:
heey judith je wild zeker heel erg weten wat ik allemaal heb gekregen nou wel heel erg veel ik hat een nep telefoon gekregen en een heele groote bugie en daar past zelfs luna in en geniet nog wel een beetje daar in dat land :grin: groetjes jasmijn en sint en piet hebben voor jou ook wat gebracht :-p: -
07 December 2006 - 11:41
Ruger:
heey judith
ik heb van sinterklaas een ferrari enzo gekregen bestuurbaar soort model met batterij,en nog psv kussen, een soort lava lamp,fifa 2007 voor op de playstation, en een jas met een vest aan de binnen kant zo iets, en domino expres power pluset een 2 rijtjes met een rraakker en vliegtuig, en een groot konijnen bakeje (omdat ze met zijn tweee zijn)en een nike tas voor de voetbal. :grin:
rutger XxXXxxXXXxx :grin: -
08 December 2006 - 00:09
De Reddertjes:
hallee,
hou je het nog vol. het is vast wel gezelliger met owen. leuk verhaal weer. we zijn weer gezellig begonnen met werken in het altijd leuk canberra. die familie regelt van alles voor ons en we laten het gewoon op ons afkomen. verder alles prima. wanneer is de hereniging van het magical trio?
he meid, veel plezier.
x pim en thijs
ps. van riethoven naar salou is kei ver. ;-) en dan ook nog terug is nog verder. 2x zo ver om precies te zijn. -
08 December 2006 - 07:55
Mayke:
Hoi Judith,
Via Thijs heb ik begrepen dat "ons mam" en "ons pap" de filmpjes graag willen zien.....ik ga kijken hoe ik e.e.a. kan regelen. De bestanden zijn te groot om ze via de mail te versturen. Ik verzin er wel wat op. Verder weer mooie verhalen en foto's. De laatste serie bracht me even terug naar Curaçao waar Cor en ik hebben gezwommen met dolfijnen....is geloof ik wel één van de leukste dingen die ik in mijn leven heb gedaan. Dus als je nog eens in de gelegenheid bent dat te doen!!! Ga er voor!'
Groetjes weer :biggrin: -
08 December 2006 - 08:16
Jan,Peet,Cas:
God Juut, wat ben jij associaal bruin geworden. We kennen je bijna niet meer terug. Geweldig al die fotos.Enjoy yourself,have a lot off fun.Wij gaan ons weer voorbereiden voor de kerst. We zullen je wel missen tijdens deze dagen. Ik geloof dat jac en sjan een probleempje hebben met hun laptop. Dus ook namens hun vele groetjesen kusjes.Verder veel plezier met je familie daar. Fijne feestdagen en till soon. Peet. -
09 December 2006 - 17:30
Kimmie:
hey juudje,
nice picture van die dolfijntjes
mijn vader gaat proberen om dit weekend een verhaaltje te verzinnen. Is wel niet zijn sterste punt..maar hij denk wel elke dag aan je, zegt ie..haha kussie