Coral Bay
Door: Judith van Grotel
Blijf op de hoogte en volg Judith
03 December 2006 | Australië, Perth
Ik was helemaal iets vergeten om bij mijn vorige bericht te zetten. Vandaar even een kort berichtje want heb niet zoveel tijd nu. Ik zal morgen even een goed bericht plaatsen met al mijn ervaringen van de laatste paar dagen. En wanneer ik een goede pc kan vinden beloof ik wat foto's te plaatsen.
We lagen met een man of 10 op het prachtige strand van Coral Bay. We waren wat aan het volley- en voetballen toen er een klein blond manneke ons vroeg of hij mee mocht spelen. Natuurlijk mag jij dat, zo'n schattig gezichtje kun je toch niet weigeren. Zijn naam was David en was 4 jaar oud. Een bijzondere handige uitvinding zo'n manneke als het hard waait, hoeven we zelf niet iedere keer achter die bal aan te hollen. Nadat we er geen zin meer in hebben en net gesetteld zijn op onze plaatsen komt ie aanzetten met zijn frisbi. Wie wil er met mij frisbi gooien?? Owen, ed en ik gaan gezellig met ons nieuwe vriendje frisbi gooien. Hij legt even netjes de regels uit; ik gooi naar Judith - Judith naar Ed - Ed naar Owen - Owen weer terug naar DAvid en zo verder. Het is de bedoeling dat je de frisbi vangt terwijl je klapt in je handen (als je snapt was ik bedoel). Het ging allemaal prima bij iedereen behalve bij DAvid. Hij kreeg het niet voor elkaar dat ding te vangen. Mede dankzij Owen omdat hij bij het gooien van de frisbi er niet veel rekening mee hield dat hij naar een kind van 4 gooide. Ikke, de goedheid zelve, dacht even heel aardig te zijn en een gemakkelijke werp naar DAvid te doen. Hij ving netjes de frisbi en schreeuwde vervolgens dat ik eruit lag. (you are out of the game) Wij beginnen alle 3 hard te lachen en komen niet meer bij. Hoezo lig ik uit 'the game'?? DAt zijn niet de spelregels; zegt ie. Jij moest naar Ed gooien en niet naar mij. DE jongens proberen me nog te helpen maar te vergeefs, ik lig eruit geen discussie mogelijk. Je kunt daar langs de kant bij de bosje gaan zitten en naar ons kijken zegt de kleine debber me. Zo....ik weet weer waar mijn plaats is. Uiteindelijk maakt Owen ook een verkeerde beweging en wordt er ook uit gezet. Ed is nu zijn vriend en kan niets fout doen.
Even later heeft ie zijn rugby balletje gevonden en vraagt weer wie ermee wil spelen. Natuurlijk moet ED weer mee, ik pas deze keer. Rhian en Anna gaan samen als team het opnemen tegen ED en DAvid. Als snel komen Rhian en Anna terug omdat ze niet volgens zijn regeltjes rugby spelen. EEn stukje verderop zie ik David heel verdrietig naar de grond zitten staren. Die vrouwen toch ook altijd!! We hebben het netjes goed gemaakt door met hem te gaan snorkelen tussen het koraal en de vissen, daarna was alles weer goed. Toch leuk dat zo'n eigenwijs kereltje. Misschien wel een leuk vriendje voor Smilie, die is ook zo bijdehand!! (een kindje van 6 die geen tijd heeft om mij berichtjes te sturen!!)
Dit wou ik jullie nog even laten weten.
Tot morgen .....Judith
03 December 2006 - 16:33
Je Vader:
Volgens mij is nu het woord aan Smiley, dus Jasmijn zet hem op en vertel Judith maar eens wat jij hiervan denkt.
Groetjes uit Riethoven -
03 December 2006 - 17:50
Kimmie:
Hey juudje,
nu weet je eens wat ik dag in dag uit meemaakt..gezellig he! haha
x kim -
03 December 2006 - 17:57
Groetjes uit Riethoven -
03 December 2006 - 18:06
Jasmijn:
Hallo Judith je had het verkerd in getiept want ik ben geen 6 maar 7 maar ik was het blaadje van de smile kwijt en had ik op een ander knopje gedrukt en toen was het verhaal weg en toen was ik maar opnieuw begonnen en nou ben ik tog nog een stukje vooruit gekoomen maar ik ben al heel ver dus maakt het niet uit en toen van met het speletje vond ik wel een beetje flauw want jij had die frisbie naar david gegooit en hij roept af en dat was ook niet zo leuk maar het was wel zo het was maar een spelletje en ik had bij oma met pakjes avond zoon groote big gekregen je weet wel die ook in de winkel ook een staat en ik had ook een boekje gekregen dat boek heet de klas van meester bas en ik had ook een spelletjesboek gekregen en dat vind ik een leuk boek :grin: groetjes jasmijn:grin:XxXxXxXxXxXxX en nu ga ik naar bed -
04 December 2006 - 07:16
Bob:
Hoezo een kort berichtje ? ;)
Toch fijn dat je het even liet weten.... het is nog steeds één groot vakantiefeest bij jou ! Beetje op het strand lamballen zit er hier voorlopig niet meer in, want het is (eindelijk) herfst. Blijf genieten en ik kijk weer uit naar jouw volgende verhaal ! -
04 December 2006 - 07:43
Je Vader:
Nou Judith, mooi verhaal en ook bedankt voor het plaatsen van al die mooie foto's. -
04 December 2006 - 10:07
Carlijn:
heej juud ik heb net ff je foto's zitten te bekijken....suuuuuuper vet man...echt coole foto's...en je bent idd echt MEGA bruin :D het gaat je aan de foto's te zien nog steeds super....ENJOY!!! kus caat -
04 December 2006 - 10:23
Lieve Judith :
weer een mooi verhaal en
de fotos zijn heel mooi ,nu geniet ik nog meer als ik je op die fotos zie je bent wel heel bruin zo te zien .sjan heeft al gebeld dat je 16 december daar aankomt ze zijn heel beniewd .fijn dat ik je weer aan de telefoon had weer gezellig bij gekletst .heel veel plezier en geniet er van en een kus je moeder .xxxxxxxxx
04 December 2006 - 10:43
Laura:
Ha Juud, wat een schitterende foto's heb je gemaakt. Tis echt supermooi daar. Ik denk dat je hier nog meer hebt gezien in een korte tijd dan aan de andere kant. Have fun en nog een paar weken dan zie je familie. ook wel lekker. Tot horens.
Dikke knuffel Laura -
04 December 2006 - 11:43
Alwin:
Ha meissie,
Ik kan wel aan je zien dat het leven daar goed is (zo bruin als jij bent). En je mag jullie pa ook wel bedanken voor het goede advies omtrent je fototoestel, de foto's zijn super gaaf, of ligt het aan degene die ze maakt??? -
04 December 2006 - 11:43
Lieve Judith:
ik had eigelijk een vraag als er iemand naar jou mog
komen wie kiez je dan?
Ik vond die nieuwe foto`s wel heel mooi,en dat je bij die dolfijnen zo dicht bij kon komen :grin:
morgen komt sinterklaas bij ons want dan is het pakjes avond en psv moet voetballen.
ik moet nu gaan want ik moet nog iemand bellen.
doegg rutger XxXx -
04 December 2006 - 11:55
Jasmijn :
hallo judith morgen komt sinterklaas op school en dan mag ik het dansje doen met lisa tine donja en ik zelf :-p: maar ik denk dat ik niet zo veel kan vertelen maar dat geeft niks toch :grin: groete jasmyn :grin: -
04 December 2006 - 15:53
Mayke:
Prachtig verhaal, prachtige foto's, ik heb weer GENOTEN :biggrin:
04 December 2006 - 19:21
Sinterklaas:
Lieve Judith,
Heel Nederland zwoegt op woorden die rijmen,
Sinterklaas kan alleen morgen nog verschijnen.
Deze Sint haar gedachten zijn nu bij jou en haar knullen,
daar kunnen we lang en breed over lullen.
Maar daar zal ik jou niet mee vervelen,
wil alleen dit "levensmoment" met je delen.
Voordat deze 5e december voorbij gaat zonder een gedicht aan jou,
wil deze Sinterklazien van vrouw tot vrouw,
je laten weten dat ik je zeer dankbaar ben geweest,
voor alle lieve aandacht, geschonken aan mijn vent, hij vond het een feest!
Je verhalen en foto’s van Down Under, iedere keer,
leren me wat van jou en da’s telkens weer,
een klein cadeautje vindt deze Sint oprecht,
met deze woorden voor altijd beslecht!!
Als ik wist waar je precies zat, liet ik pepernoten overkomen,
maar daar kun je nu alleen nog maar van dromen.
Ga vooral door met genieten van alles wat je ziet,
ik kijk alweer uit naar jouw volgende verhalen griet!!
:biggrin: :biggrin: :biggrin: -
04 December 2006 - 21:12
Angie:
Wat ben jij bruin, echt niet normaal. Wat een goed leven heb jij daar (ja zelfs met al die spelletjes)!!! Je hebt prachtige foto's op de site gezet echt gaaf. Ik weet nu wat ik aan de sint ga vragen........
Tot snel!!
Groetjes Angie -
05 December 2006 - 07:19
Rijmpiet:
Zo zwart als mij ben jij nog niet,
maar 't staat heel goed dat je zo bruin ziet.
Jammer dat je 't dit jaar zonder pepernoten moet doen,
maar volgend jaar stoppen we wel weer iets in je schoen.
Sint heeft je al een mooie rijm gezonden,
die had je vast al op waarbenjij.nu gevonden.
Van de Rijmpiet dan ook een laatste groet:
blijf genieten, je doet het goed ! -
05 December 2006 - 07:40
Judith:
Bedankt Sintklazien en Rijmpiet voor het plaatsen van jullie mooie rijmpjes. Ik had zelf nog niet aan pepernoten gedacht maar dat zou wel lekker zijn. Helaas kan ik niet alles hebben en als ik moet kiezen doe dan toch maar Australie.
Ik zal morgen even een bericht plaatsen over mijn laatste trip tot aan Perth. Omdat Sinterklaas niet weet waar Australie ligt heb ik mezelf maar getracteerd om een mooi cadeau: ik ga morgen duiken bij Rottnest Island!! Wil jullie niet jaloers maken maar ik heb wel een geweldig cadeau vinden jullie niet.
Tot snel xXx Judith -
05 December 2006 - 09:04
Lieve Judith :
leuk dat je weer gaat duiken .het zal vanavond wel stil zijn zonder jou en heeft jasmijn geen
dans vriedje .we maken wel fotos en die sturen wel op .als er een pakje voor jou is komt dat ook naar je toe .ik zal wel aan je denken .heel veel plezier en geniet van je duik je moeder xxxxxxxx
05 December 2006 - 11:44
De Smitskes:
Hoi Judith!
Bedankt voor je mailtje. Je boft, want nu heb je Mare eerder gezien dan jullie mam ;) !!! Ga verder met genieten en we blijven je zeker volgen!!
Veel groetjes van een hele trotse opa Cor en oma Riek, peetoom Marc, papa Willy, mama Ellen en Mare xxx -
05 December 2006 - 16:13
Sinterklaas:
Sint en Piet hoorde in Riethoven aangekomen.
Dat jij voorlopig nog niet wil thuiskomen.
Sint en Piet kunnen ook niet helpen dat jij niet bent in het land.
Want cadeautjes bezorgen doen wij alleen in Nederland.
Maar je moeder vindt dat Judith een cadeau verdient uit Piet zijn hand.
Omdat ze het heel goed doet in dat verre land.
Nu zitten Sint en Piet te bedenken.
Wat zullen we die meid toch schenken.
Daarom ben ik naar Zeelst gegaan naar de Vraag.
Wat doet Judith nu allemaal graag.
Die kwamen met een mooie tip.
Dat Judith gek is op een duiktrip.
Het is een goed idee en de trip die Judith in Perth is gaan halen.
Zullen Sint en Piet voor haar betalen.
Sint en Piet wensen Judith nog een mooie vakantie toe.
Want haar verhalen en foto's doen iedereen genieten en hoe.
Sint en Piet
05 December 2006 - 23:58
Thijs:
Hey judith,
Mooie verhalen weer, wij vertrekken zo naar canberra