Kalbarri to Perth - Reisverslag uit Sydney, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu Kalbarri to Perth - Reisverslag uit Sydney, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

Kalbarri to Perth

Door: Judith van Grotel

Blijf op de hoogte en volg Judith

08 December 2006 | Australië, Sydney

Hey luitjes,

Daar ben ik al weer om het laatste stukje van mijn verhaal te gaan vertellen. Vanuit Kalbarri zijn we weer vroeg in de ochtend vertrokken richting Perth. Voordat we naar de Pinnacle Desert gaan rond de middag moeten we eerst iemand afzetten in Jurian Bay. Het is Cass, een engelse van 29 (die ook Britney meezong) maar achteraf toch heel aardig bleek te zijn. Ze heeft een paar maanden in een pub gewerkt ongeveer 3 uur rijden vanaf Perth maar dan land inwaarts. Haar basin is intussen verhuisd naar Jurian Bay en ze gaat haar daar dus even opzoeken. Nadat we dat klusje hadden geklaard gingen we eerst onze lunch nuttigen. (voor sommige nogal een zwaar afscheid maar ik als nuchtere hollandse meid had daar niet zo'n moeite mee)
We gingen naar 'hangover bay' ik zal het even uitleggen voor diegene die wat minder in de engelse taal zijn. 'Hangover' is in het nederlands vertaald 'een kater' of vrij vertaald te veel gezopen. Er zijn hier nogal wat backpacker met hangover dagen. Wel lache dus dat wij daar onze lunch gaan nuttigen zonder alcohol. Wat ik niet had verwacht is dat het prachtig was. Het zand zo wit als het maar kan en het water erg helder maar veel te koud. Geen plons voor mij dit keer!!!
Vanuit 'hangover bay' is het nog maar 5 minuten rijden naar de Pinnacle Desert. Het witte zand wordt opeens geel en de rotsen nogal spitsig. Het is wederom een bijzondere belevenis. Verstoppertje spelen in de desert is weer eens iets anders. We lopen een stuk de desert in opweg naar het middel punt voor een mooi uitzicht. Als we via de andere kant terug lopen staat er een enorm harde wind. Misschien kun je het al voelen een enorme harde wind en heel veel zand. Het zand doet gewoon pijn aan mijn benen, het schuurt erlangs af. Wel een paar mooie kiekjes kunnen nemen zoals de meeste van jullie al gezien hebben.
Daarna moeten we nog zo'n 4 uur in de bus hangen voordat we eindelijk aankomen in Perth. Nadat we s'middags ons hostel hebben geboekt voor de nacht verteld Jane dat het niet zo'n heel fris hostel is. Balen dus maar eerst zien en dan geloven. Ze dropt ons af bij het kantoor van Easyrider, godverdomme. Dat betekend dat ik met mijn zooi naar dat smerige hostel moet lopen. Daar ga ik dan met een rugzak van 25 kilo op mijn rug, mijn handtas op mijn buik, een tas vol met boeken op mijn rechterschouder en een tas met eten op mijn linkerschouder. En ik ben niet eens degene die het meeste bij zich heeft zelf de jongens lopen er zo bij!?! Ineens is dat backpacken heel kut (sorry voor mijn taalgebruikt maar dat heb ik de hele weg geroepen en ze verstaan mij hier toch nie). Na een fitness van 20 min zijn we onderhand aangekomen bij het hostel. Ik spreek meteen met mezelf af dat het deze keer echt de laatste keer is geweest dat ik zo met mijn zooi ga liggen leuren, niet te doen.
Het is inderdaad te smerig voor woorden, douchen met je ogen dicht en je kamer delen met stinkende aziaten. Morgen meteen op zoek naar een fatsoenlijk hostel!!!!

Ben nu alweer onderweg met mijn volgende tour. Ik zal je snel laten weten wat ik van Perth vond en hoe de tour me vergaat !!??

Daaaaaag Judith

• 08 December 2006 - 10:21

Miss Blond:

Ik ben gister naar de nieuwe 007 geweest. Erg goede film dus als ie in nederland uitkomt zeker heen gaan. James ziet er niet al te slecht uit (kan beter) en speciaal voor de mannen weer een lekker wijf erin.

XxX miss Blond

• 08 December 2006 - 10:32

Bob:

Je bent weer in de lucht ! ofwel: we kunnen weer van jouw mooie verhalen genieten ;)
    Ga zo door !!

• 08 December 2006 - 11:20

Jack:

ha die juud ,ja t kan niet altijd feest zijn he ,misscien kun je zon oude buggy op de kop tikken ,zeg je dat je je kleine bent verloren ,maar is wel heel handig voor je bagage ,ben je van da geleur af .hoop dat je een leuke tijd hebt bij je familie kun je effe bij slapen .
    groetjes jack

• 08 December 2006 - 12:17

Carlijn:

Heej juudje...dat vind ik ook niet kunnen zomaar iemand 20min van het hostel afzetten met zo'n mega bagage...gelukkig heb je het weer overleefd en kun je gaan genieten van je daagjes in Perth...heel veel daar...kus caat

• 08 December 2006 - 12:28

Lieve Judith :

fijn te horen dat je perth wel leuk vind .fijn dat je goed gewinkeld hebt nu heb je nog meer
    in je tassen en er komt nog meer bij ,je kan ook een leuke jongen zoeken die je tassen draagt .ik ben donderdag bij laura en ralfh op de koffie geweest het was erg gezellig .je pakje is weg nu maar hopen dat je het leuk vind maar dat zal wel nu ga ik werken .ik hoor wel weer van jou als terug bent van je tour .heel veel groeten en xxxxxxxxx je moeder .

• 08 December 2006 - 13:08

Ralph:

He juudje zo zie je maar dat je kamertje bij ons zo slecht niet is he. geen slot en een handoek tussen de deur moeten klemmen zodat de deur niet heel de nacht klappert maar geen stinkende aziaten ..... (jullie mam heeft ook biertjes gedronken hier maar dat zegt ze d'r weer niet bij he.... ze klom trouwens niet op de bar dus van wie je dat nou hebt......???)

• 08 December 2006 - 13:23

Laura:

Ja en jullie mam is ook vergeten te vertellen dat ze een superlekkere man hebben leren kennen hier aan de bar... en dat ze vanaf nu iedere dag komen om te kijken of hij er ook weer is. Vooral judith was er erg van gecharmeerd. Dikke kus Laura

• 08 December 2006 - 14:40

Je Vader:

Ach Judith van tijd tot tijd wat fitnissen is hardstikke gezond. Geniet verder maar van het mooie weer en je nieuwe tour daar in South-West Australia.

• 09 December 2006 - 17:37

Kimmie:

hey sjuudje,
    backpakken als verzamelvrouw..die nogal van kopen houdt is idd niet ideaal..ik kan er over mee praten..gewoon laten dragen die tas! mannen zat daar toch?
    kus kim

• 09 December 2006 - 22:22

Linda:

Jesus Juud, wat ben je bruin. Je valt hier straks wel op tussen die bleke snoetjes. En wat een geweldige foto's heb je er weer opgezet. Ongelooflijk maar het was vandaag weer een keertje droog hier, wat een pokke weer is het hier de laatste week geweest zeg.

Wat leuk dat Jasmijn een buggy heeft gekregen van de Sint, kan ze een keertje met Luna gaan wandelen. Hopelijk heb je meer geluk met je volgende hostels, en je gaat al bijna naar de fam. in Melborne.

We wachten weer op je volgende berichtje.

Groetjes Ron, Linda, Mex en Luna

• 10 December 2006 - 09:21

Pim En Thijs:

halee,

hou je van smerige aziaten. wij hebben grolsch bier. :-). en veul.
    veel plezier op je tour en niet zo0 zeiken.

zien je snel om samen met ons een grolsch te nuttigen.

dikke kus ons

• 11 December 2006 - 12:17

THijs:

007 gezien.
    PRemiereavond en kaartjes uitverkocht. Met een beetje mazzel toch naar binnen. Was de moeite, schitterende film en die Eva mag er zijn.

Veel plezier met onze spleetogige medemens weer! Ook al zul je nu alllang weg zijn.

Grtz.