Ningaloo Reef - Reisverslag uit Coral Bay, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu Ningaloo Reef - Reisverslag uit Coral Bay, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

Ningaloo Reef

Door: Judith van Grotel

Blijf op de hoogte en volg Judith

30 November 2006 | Australië, Coral Bay

HEY DAAR,

Wederom bedankt voor de lieve berichtjes op deze site. Fijn dat ik niet de enige ben die die spelletjes 'sucks' vond. En Jasmijn, ik kan me voorstellen dat jij die liedjes zingen wel leuk vond want ik deed dat vroeger (toen ik net zo oud was als jij) ook.

Ben op dit moment in Coral Bay en moet helaas morgen vertrekken omdat ik helaas niet veel tijd heb om de westkust te doen. Maar geloof me het is hier prachtig. Het strand staat op dit moment om nummer 2. Nummer 1 is nog steeds 'whiteheaven beach' wat echt helemaal het paradijs is. Coral Bay is ontzettend klein, heeft namelijk maar 130 inwoners. En juist omdat het zo klein is vind ik het heerlijk. Ik moet maar liefst 5 minuten lopen voordat ik op het strand lig en dan nog 5 minuten zwemmen en lig pal boven het rif, super dus.
Gister had ik met nog 2 andere meiden 2 duiken gemaakt wat verder op het rif. Oefening baart kunst en het duiken gaat dus steeds beter. De eerste duik meteen 2 haaien gezien en heel veel andere soorten vis. De duiken zijn niet zo diep hier als in the great barrier reef. De eerste keer doken we 11 meter en tweede keer 8 meter.
De tweede duik verliep wat spannender. Ik ben denk ik iets te nieuwsgierig!! Een rots van een koraal liep naar binnen toe en daar onder ontstond een groot hol. Even kijken wat voor vis daar zit, ik zag namelijk iets bewegen. Op twee meter afstand komt een haai van zo'n 1,5 a 2 meter op mij afzwemmen. Ik schrik me dood en probeer zo snel mogelijk uit de voeten te komen. Wat natuurlijk niet lukt, haaien zijn nu eenmaal veel sneller dan mensen in het water. (Op land was ik waarschijnlijk de snelste geweest) Maar ja, de strijd is in het water!!! Gelukkig zwemt ie langs me af naar links en verdwijnt in het donker. De meiden kijken me aan, zo van wat ben jij in hemelsnaam aan het doen. Ik gebaar 'big shark'!! Ze kijken en zien hem nog net op tijd weg zwemmen. Had ik in ieder geval bewijs. Niet dat jullie denken dat ik nu van die sterke verhalen zit te vertellen.
Na dit voorval besluit ik dat het beter is gewoon netjes bij de groep te blijven en niet meer ergens heen te zwemmen wat niet tot het plan van de instructor behoort. Het is echt zo mooi de onderwaterwereld, ik voel me als een vis in het water. Net voordat we naar boven gaan zien we nog een super grote schildpad voorbij gaan. Mijn dag is helemaal goed.

De andere 2 dagen hier heb ik gespendeerd met liggen op het strand en snorkelen in het rif en wat volleyballen - voetballen - ozzie rules. Wat een leven heb ik toch. Eigenlijk wel slecht trouwens. Heb jullie nog niet vertelt dat ik hier s'avond een trui aan moet en dat als ik in het water duik mijn tepels super super stijf worden omdat het water zo 'fucking' koud is. Ik ben helemaal aan de hitte gewend geraakt en kan geen spatje kou meer verdragen. Dat wordt nog wat als ik terug kom in NL!!!

Morgen vertrek in naar Denham voor een nachtje en dan gaan we de volgende morgen naar Monkey Mia waar de dolfijnen iedere ochtend gevoerd worden. Kijk dus alweer uit naar mijn volgende belefenis hier in het o zo prachtige Australie.

Ik geniet van alles wat ik zie en doe.

Kis Judith

• 30 November 2006 - 09:52

Bob:

Wat heb je het weer zwaar ;)
    Klinkt weer super allemaal; als zeemeermin zou je het ook niet slecht doen... aleen dan wel weer terug naar het warme water... zit je nu in een zuidpool-stroom ofzo? komen er al pinguins voorbijzwemmen ??

• 30 November 2006 - 10:21

Je Vader:

Je verhaal is al heel wat positiever dan het vorige. Als je richting Perth gaat is het gedaan met de temperaturen van boven de 30 graden en zul je je trui wel vaker nodig hebben.

• 30 November 2006 - 10:54

Alwin:

Van die haai geloof ik nog niet, we zien de bevestiging van de dames graag te gemoet. Ik las ergens iets over twister, net zo "stijf"??? of toch anders???

• 30 November 2006 - 11:22

Ralph:

uhmmmm..... hoe was dat met die tepels ook alweer....???

• 30 November 2006 - 11:56

Rutger:

heeyy judith.
    ik zou het ook eng vinden al er op een`s een haai uit in hol komt aan zwemmen.
    Ewe hadden een nieuw rapport en da is echt een dom rapport veel te groot,
    maar het was best wel goed alleen niet met begrijpendlezen 5 half en spelling 6
    doeg XxXx

• 30 November 2006 - 12:03

Jasmijn:

hallo judith ik heb nu geen tijd om een berigje te steuren maar nou heb ik tog wat kunne sturen groetje jasmijn:grin: XxXxXxX

• 30 November 2006 - 12:28

Thijs:

Koud?? Eey zeg, jij bent toch geen aboriginal? Straks soms ook foto's van ijsschotsen?

grtz

• 30 November 2006 - 12:41

Mayke:

Tsja, Judith, in ieder geval een inkoppertje in dit verhaal .........reacties kunnen niet uitblijven.....rest mij te zeggen dat ik weer van ale woorden genoten heb!

• 30 November 2006 - 18:32

Sjan:

hejudith je hebt weer een leuk en spannend verhaal zeker in het water als ik eraan het zwemmen was geweest was mijn eigen rot geschrokken en joost mag weten wat ik had gekregen hoop dat je daar in australie nog heel vele leuke dingen mee gaat maken,kijk met vier ogen uit, anders zie ik niks,naar je volgend avontuur.groetjes ook van jack.zelf gedaan goed he.

• 30 November 2006 - 20:26

Je Vader:

Vanavond was er een reportage op Travel channel over West Australie, ze lieten alle mooie plaatsen zien waar jij al bent geweest, zoals Broome, Exmouth, Coral bay en het Ningaloo Reef incl. de walvissen, de haaien, de schildpadden, de zaagtandbaarzen en een hele hoop andere vissen. Mooi om te zien.

• 01 December 2006 - 10:14

Lieve Judith :

weer een mooi verhaal .als ik het zo lees en hoor gaat het wel heel goed met je .dat is wel heel fijn .hier is het wel heel stil zonder jou dinsdag 5 december zal ook anders zijn .judith wij zijn ook heel benieuwd naar het filmpje van probleemwijken als ik zo lees wat mayke er over verteld is het wel heel leuk ,maar dat zien we wel als je thuis bent .
    we spreken elkaar snel weer .heel veel groeten van je moeder xxxxxxx

• 01 December 2006 - 11:06

Hoi Judith :

hier ben ik weer de post is net geweest met een kaart van jou ik vind het super leuk ,jij daar op een kameel het moet niet
    gekker worden .ik zal de kaart goed bewaren .geniet er maar van je moeder en de rest

• 01 December 2006 - 13:08

Jasmijn :

hallo judith fijn dat er weer een keer bent vind je niet.ik vond die foto heel grappig met dat kleine poppetje op de kameel bij jouw dat vond ik heel grappig echt heeeel grappig :-p: en nu komt het korte nieuws er was een heel klein slangetje want ik ging mijn boekje halen met joris en joris had het slangetje gevonden en ik en joris waren heel erg geschroken en ik moest heel erg lachen en joris ook :grin: groetjes Jasmijn XxXxXxXxXxXxXxXxX :grin:

• 01 December 2006 - 13:27

Laura:

Blijf jij maar bij de groep ja!!! Ik denk dat Ralph superjaloers zal zijn op jouw duikavontuur. Het wordt hier ook steeds kouder dus geniet er nog maar even van. Kus Laura

• 01 December 2006 - 21:37

Jindra:

wow, echt gaaf helemaal in je eentje daar! Ik hoorde dat je naar australië was voor een half jaar. Je hebt super mooie foto's en het ziet er heel gaaf uit!! Veel plezier nog!! groetjes van Jindra

• 02 December 2006 - 07:50

Kimmie:

Heey Juudje,
    dit overtreft alles! mevrouw zit al bijna om mijn rug als er een grote hond aankomt en nu ben je zelf niet meer bang van haaien!!! yo go girl! als je maar uit kijkt dat ze je niet opeten...wil graag een heel juudje terug in nederland! heel veel plezier bij de dolfijntjes..dikke zoen Kim

• 02 December 2006 - 09:59

Carlijn:

Heej juud..als ik de verhalen zo lees lijkt het over een hele andere judith te gaan;)..wauw zeg dat je dat allemaal aandurft haha..super! Pas wel goed op jezelf hoor!:D en blijf genieten dikke kus caat

• 02 December 2006 - 18:52

Ruud:

heej,

Je hebt weer leuke verhaaltjes op je site neergezeT ! Nog bedankt voor je kaart zag er echt leuk uit veel plezier, owja de sint bracht geen cadautje's voor je dit jaar:P daag xx je broer