Kroombit - Reisverslag uit Sydney, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu Kroombit - Reisverslag uit Sydney, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

Kroombit

Blijf op de hoogte en volg Judith

05 Oktober 2006 | Australië, Sydney

Dag luitjes,

Hoezo jaloers?? jullie zijn gewoon vergeten om zoiets te doen in je leven, toch!!
(dit geldt niet voor iedereen)

Weer een mooi verhaal om het allemaal nog iets erger te maken. Nadat ik opnieuw heb geprobeerd Town of 1770 te verlaten (deze keer wel gelukt) zijn we naar Kroombit Cattle Station gegaan. Ik wist niet echt wat ik hiervan kon verwachten, stiekem een beetje gehoopt op McLaud's Dauthers. En niets bleek minder, een oude man van 70 runde deze toko met zijn dochters en een heel stel andere meiden.
Even wennen wanneer ik aangekomen ben, het is weer heel iets anders dan zon, zee & strand. Naar de mogelijkheid te hebben gehad om je om te kleden worden we met de Oz bus naar de geiten gebracht, waar we een aantal spellen gaan doen. Ik ben benieuwd!!
Lasso gooien, om de beurt lekker in de knoop raken met het touw en een poging doen om een nep-geitekop te raken. Iedereen mist finaal. Vervolgens moets je je naam en handtekening op een papiertje zetten en kon het eerste spel beginnen.
Ik was als 1ste aan de beurt, volg me maar zei Claire(McL D), werd ik in een arena gezet met ongeveer honderd geiten. Ik moest mijn favoriet uit kiezen en als ik die dan zou vangen met mijn lasso had ik gewonnen. Aftellen 1...2....3 en daar ging ik dan op weg naar mijn favoriete geit, ik gooi de lasso uit en binnen 8 sec. heb ik de eerste geit te pakken. Er wordt even een mooie foto van mijn vangst gemaakt en de rest mag mij proberen te evenaren. (moeilijk job)
Natuurlijk lukt het iemand om z'n favoriete geit in de wacht te slepen en vervalt mijn 1ste plaats, al met al was ik nogal trots op mezelf omdat slechts 3 van 10 vrouwen het probeerde.

Wanneer je $10 over had en het leuk vond om met een echt geweer te schieten was daar ook gelegenheid voor. Ja dat wil ik wel eens proberen met een echte gun schieten. Je kreeg 5 kogels en moest proberen (ja proberen) om de schijf te raken die ze de lucht in knalden. Helaas was dat dus niet gelukt maar wel een onwijs gafe ervaring. Ik had niet verwacht dat je zo'n terugstoot krijgt van het geweer. Nadat je je helemaal even uitgeleeft te hebben in the middle of nowhere gingen we verder met de strijd.

In groepjes van 3 een geit vangen, op de grond leggen en brandmerken in de arena. Nou met 3 vrouwen 1 geit vangen ik zag het even somber in. Wij heel stoer die arena in op die rotgeit af (ikke proberen heel lief te kijken), pakt die ene de hoorns vast ik pak zijn poten vast en til hem ophoog, leg hem op zijn rug en die ander zet even een brandmerk op zijn kond. Zo.... die klus is ook weer geklaard!!!!! daarna sta ik te trillen op m'n benen omdat ik geit heb aangeraakt. Mooi om te horen we waren beter dan de mannen 15 sec. (alleen omdat we even niet nadachten dat het om een geit ging).

Terug in het kamp gaan we eerst even eten en dat komt goed uit want ik sterf bekant.!!
Echte boere kost, een soepje en daarna een heel lekker stuk vlees met aardappels, bonen en wortelen en natuurlijk jus. Het is lang geleden dat ik zo lekker gewoon heb gegeten. Jammer dat ze hier geen pudding kennen dan was het sprookje helemaal compleet geweest.

In de bar kunnen we een lekker bietje kopen en lekker rond het kampvuur gaan zitten. Even later vervolgen we het programma met stier zitten (sorry weet niet hoe ik het moet omschrijven). Je weet wel zo'n elektrische stier waar je op moet gaan zitten en niet meer los moet laten. Nadat ik een paar klungelingen bezig had gezien had ik besloten om maar even het voorbeeld te geven. En ja hoor 12 stoten lang kon deze Riethovense-stoere-blonde-dolle erop blijven zitten, een super prestatie volgens de dames. Alleen 1 man kon me die avond verslaan met maar liefst 36 stoten, de rest had een gemiddelijk (ik zal het naar boven afronden) van 3 stoten. Wat de dag later pas blijkt dat deze R-s-b-d een zeer pijnlijke k.. eraan heeft overgehouden.

Zoals ook in de serie (Mcl D) gebeurt komen de buurjongens hier gezellig een pint drinken. Iets minder is dat ze erbij lange na niet zo uitzien als Nick in die serie en ze zijn weer iets te jong 18 & 20. Wel erg leuk dat je zo een idee krijgt van hoe de mensen hier leven zo in the middle of nowhere.

Later op de avond doen we nog wat andere drank spelletje en gaan tot laat in de morgen door. Nog even genieten van het prachtige zwembad wat geheel tot onze beschikking is en dan naar bed (tussen al het ongedierte dat hier zit en geloof me het is allemaal heel wat groter dan in NL)
1 meevaller we hoeven er pas om 6 uur uit want het ontbijt vindt plaats om half 7 en de bus vertrekt om 7 uur. Dat wordt een lange dag in bus denk ik zo!!!!

Ben nu in Airly Beach (waar helaas the beach ontbreekt). Ze hebben hier alleen een lagoon, verder ziet het er erg gezellig uit met vele nachtclubs. Ik moet dus maar eens goed opstap gaan. Vanuit hier vertrek ik naar the Withsunday's Island en zal jullie later even vertellen hoe het eruit ziet.

Tot snel

Judith

• 05 Oktober 2006 - 08:27

Kimmie:

heey gote - buster, goed bezig!!! ja, je komt uit riethoven of je komt het niet he, prove it babe!! ik ben trots op! de verhalen worden steeds langer en je krijgt het ook steeds meer naar je zin geloof ik, super stoer!
    have fun!
    groetje KIMMiE

• 05 Oktober 2006 - 11:15

Thijs:

Ohh jaah...Dát ontbrak er nog aan beetje knallen met een rifle...Neuh doet me niets..neeh joh...;0

Avontuur klinkt echt bijzonder, kom superlatieven te kort!
    Moet je straks na zo'n "vakantie" niet ook minimaal een maand bijkomen?

Oh, en ik denk dat je aan 't (mechanisch) rodeorijden bent geweest.

Grtz.

• 05 Oktober 2006 - 14:00

Carlijn:

Heej R-s-b-d (om maar met jouw woorden te spreken;) ten 1e zou ik als ik jou was een boek gaan schrijven want je schrijfkunsten zijn geweldig!! en ten tweede door deze verhalen worden we alleen maar meer jaloers mevrouw;) maar wel echt super wat je daar allemaal doet en vooral dat je het zo goed doet dan komt riethoven nog is op de kaart;)....zet um op de komende tijd en laat ze daar nog maar is goed zien wie je bent! Een topper dus :D...have fun nog kus caat

• 05 Oktober 2006 - 21:10

Je Moeder:

Lieve Judith,

Ik heb gelezen dat je weer een mooie tijd hebt gehad daar in Australie en ik weet nu ook wat ik moet koken als je thuis komt, Boerenkost nl. Ik hoop dat de Whitsunday Islands ook bijzonder zullen zijn. Fijn dat alles goed gaat.
    Laat snel weer wat van je horen.

Je vader en je moeder

• 06 Oktober 2006 - 09:45

Angelique:

Heey Judith,

Ik heb nu gelezen hoe het moet!! Ik zal de technische heren vandaag met poolen wel even iets laten zien. Ga jij in iedergeval zo door!! Je verhalen zijn echt hartstikke leuk om te lezen, blijf ze in iedergeval schrijven!

Groetjes Angelique

• 06 Oktober 2006 - 14:25

Laura:

Ha Juud Mc Cloud,

De serie is hier weer begonnen hoor en als ik er nu naar kijk denk ik in ieder geval aan je verhaal. Stoer hoor zo'n geit vangen. Ik kon helaas net pas reageren op je bericht want wij hebben zelf ook een avontuurlijke trip naar het buitenland gemaakt.
    Een midweek Vossemeren telt toch ook???
    Zet em op daar mate nog 5 maanden te gaan!

Laura

• 07 Oktober 2006 - 14:41

Pim En Thijs:

he juud,

nog ff over da vorige bericht. Ge wit gewon nie wa lekka is! Lekker jong ding, ut wor tijd da ge een vent vint, hoef de zelf nie zo te ...

voor vrienden en kennissen; ze wit woar het euver gaat.

maar verder zitten wij nu in rockhampton en je hebt er echt niks aan gemist. we gaan morgen weer verder. een of andere arbeidersstad waar niks te beleven is. veel plezier op de whitsundays en maybe tot ziens.

greetz,

vanuit het leven

• 08 Oktober 2006 - 08:15

Kim:

hey juudje, ik denk kijk nog ff op juudjes site, nog geen nieuwe meldingen daarom typ ik nog maar een berichtje. Mijn pappie, mammie, sissies, vriendinntjes en mijn vriendje doen jou heel veel groetjes terug!! xxx

• 08 Oktober 2006 - 11:35

Jan Peet Cas:

Hoi Judith, eindelijk een berichtje van ons. Ik hoor en zie wel dat het je goed bevalt.Geniet er van meid,want het is zo voorbij.We missen je wel hier in Riethoven en je lach vanuit de keuken van de Sleutel. Maak de jongens niet gek daar. Wie weet vindt je er nog wel een onassis. Nu groetjes en hou je haaks, till soon. we volgen je op de voet. Peet.

• 08 Oktober 2006 - 17:41

Femke:

Hey Dare devil,

Dat zijn wel wat andere spellen dan die wij hier gewent zijn, zoals bijvoorbeeld spijkerpoepen.

En ben je al een keertje goed opstap geweest daar? Niet te dol hé ;) Als je terug bent gaan we wel weer gezellig naar eindhoven, kijken of je het nog in je hebt om de mannen hier het hoofd op hol te brengen ;)

Keep in touch!

Groetjes Femke

• 08 Oktober 2006 - 17:59

Jos En Maria:

Ik hou alles wel een beetje bij op de computer. Ik zie dat je het heel goed maakt. Alleen het valt me tegen dat je nog geen Australische hoed op hebt, maar dat komt misschien nog. Heel veel groetjes van hier en nog een leuke vakantie.

Jos en Maria

• 08 Oktober 2006 - 19:51

Erik Antonis:

Hey juudje!

SUPER!dat ik lees dat je je prima vermaakt daarzo!
    hier is het nog steeds nogal steady in town, dus je mist hier niks!zorg dat je je vermaakt in de wijde wereld en ik volg je op de voet!groetjes pekkie