Town of 1770
Blijf op de hoogte en volg Judith
02 Oktober 2006 | Australië, Sydney
Ben nu bijna 4 weken in Ozzie en zoals ik al eerder verteld heb wordt het iedere dag beter. Ik ben vanuit Rainbow Beach vertrokken naar Hervey Bay daar heb ik 1 nacht overnacht en de volgende vroeg vertrokken naar Town of 1770.
Alleen de naam klinkt al geweldig en dat belooft wat ?!
Sem (chauf) was blij me weer te zien en vond het erg jammer dat hij me moest afzetten in 1770. Oooo, ik had zo'n mooie ogen zei hij, en ja ik vind je ook leuk Sem.
Hij wilde allemaal weten wat ik allemaal ging doen zodat hij me nog een keer kon zien (wat ik natuurlijk ook wel leuk vond). Hij wist dat ik wilde gaan duiken en heeft dat dan ook voor me geregeld op Magnetic Island. Een cursus voor 4 dagen in een van de mooiste rif ter wereld (the great barrier reef). Wat heb ik het toch goed zeg, moet je weten dat ik de week daarvoor een van de mooiste standen van de wereld ga bezoeken per partyboot. (Whitsunday's Island)
Meteen toen ik in het hostel aankwam zag ik de brabantse boy's zitten, dat wordt weer erg gezellig denk ik zo. Die avond hebben we 'scooteroo' gedaan!! Dit zijn van die kleine harley's davies waar we het stadje mee verkent hebben. De Hells Angel die alles organiseerde kwam oorspronkelijk uit Zuid-Afrika en vroeg me of ik vandaag mijn amperbroekie aan had. Wat is dat in hemelsnaam, nou een string in zijn taal. Lache .... We hebben naar de zonsondergang gekeken onder genot van een bak patat en een biertje!! Klinkt erg slecht of nie.
De dag erna even het strand verkent en lekker gaan boddyborden op zee, een wedstrijdje wie het verste komt. En of het allemaal nog niet mooi genoeg is hebben we voor de volgende dag even een vliegtuigje gereserveerd !!!!!
Om half 12 vertrekken we naar het primitieve vliegveldje, en daar staat ie dan ons vervoermiddel voor de komende 2 uur. Ziet er niet slecht uit. Het is allemaal best spannend ik weet namelijk niet hoe het voelt om in een klein vliegtuigje te vliegen. Nou het is echt suuuu....per niet te geloven wat je allemaal ziet, schitterend. Hij probeert ons even uit en laat het vliegtuig met een rotgang naar beneden vallen, dat gevoel in je buik en ik denk dat de mensen op het strand me wel konden horen. Ik krijste alles bij elkaar !!!!!
Ofdat alles nog niet mooi genoeg is gaan we landen op een verlaten strandje, omdat we zo laag vliegen kun je de haaien en stingers in de zee zien zwemmen en dat is nogal dicht bij het strand. Even lekker zwemmen daar zit er niet in.
Veilig geland op het strand gaan we even wat mooi kiekjes maken en ik mag op de vleugel van het vliegtuig. De piloot vroeg of er misschien iemand anders voorin wou zitten, ja natuurlijk wil ik dat.
We gingen samen iets heel leuks doen zei die, nou wat dan???? Jij gaat het vliegtuig laten opsteigen, ikke lachen, ja ja dat zal wel. En ja hoor hij meent het!! Ik ben de piloot en de jongens zien het leven even niet meer zitten.
Nadat ik met behulp van onze geweldige piloot het vliegtuig veilig de lucht in heb gekregen, zegt ie dat ik het stuur heel hard in moet drukken. En dat doet deze blonde doos natuurlijk meteen, het vliegtuig gaat met een rondgang naar beneden en schreeuw het uit. Mijn reactie daarna: jongens, ik deed het zelf!!!!!
En wat het mooiste van alles is, hij heeft het met mijn camera gefilmd, echt zo lache. Helaas kan ik geen filmjes plaatsen maar deze houden jullie zeker van me tegoed.
Vandaag zou ik vertekken naar Kroombit, omdat ik vanmorgen om 6:45 uur pas had geboekt heeft de chauffeur het om de een of andere reden niet doorgekregen en moet ik nog 2 dagen langer in 1770 blijven.
Als dit het enigste is wat er tegen zit in het leven in Ozzie, nou daar doe ik het voor.
De Bossche jongens blijven hier ook nog een aantal dagen dus kan ik met hun weer een kampvuurtje op het strand gaan maken vanavond. Dit doen we al 2 avonden en de leeftijd waar we mee opgeschept zitten op het strand wordt steeds jonger! De eerste avond was het 16 en gister 14 ben benieuwd wat we vanavond aan treffen. Kimmie, de jongens zijn erg aardig en we hebben veel lol maar ze zijn nog maar 18 en 19 en niet echt mijn type. De eerste avond heeft een heerlijke australier me gezelschap gehouden bij het kampvuur en dat zag er een stuk beter uit. Maar ben wel erg blij dat ik ze ben tegengekomen, die grappen zijn echt heerlijk. En Thijs heeft me belooft om mijn haren te verven als het tever uitgroeit, dan hoef ik de kapster niet over te laten komen. Ben benieuwd hoe ik eruit kom te zien.!!
Ik moet nog maar eens goed gaan nadenken over wat ik wil gaan doen als ik terug kom (over 15 weken), misschien moet ik maar PILOOT worden het ging best aardig voor een beginneling.
Berichtje blijven plaatsen en jullie kunnen je ook aanmelden op de mailingslist zodat je alle berichten automatisch op je mail ontvangt.
Ik hoor van jullie??
Groetjes XXX Judith
02 Oktober 2006 - 10:17
Bob:
Tuurlijk hoor jij wat van ons....
Weer een unieke ervaring, nu als Flying Lady, rijker ! Je doet 't toch allemaal maar, en wij maar hard (?!) werken hier.... Blijf genieten hé de komende 15 weken (als wij hier in de regen en herfststormen zitten)! Tot snel... -
02 Oktober 2006 - 10:52
Jasmijn:
hallo judith
Ik mis je heel erg,
en we hebben het verhaal net gelezen.
Je doet er wel leuke dingen.
we bellen donderdag weer ga je ook duiken zijn er ook haaien.op school gaat het goed morgen hebben we de heele dag feest op school omdat 4 juffen jarig zijn, heel veel plezierr
groetjes jasmijn rutgerxxxxxxxxxxxx
xxxxxxxxxx
02 Oktober 2006 - 13:58
Cnnlifenews:
in nederland zijn onderzoekers vandaag met vliegtuig naar Australie vertrokken om uit te zoeken waar de zon die in nederland is verdwenen en is gebleven . waarschijnlijk is dit raadsel op te lossen in de buurt van barrier reef .De zon genaamd Judith hopen we dat die volgend jaar wel weer terug is in Nederland. want na de koude winter willen we de zon genaamd Judith weer bij ons hebben . Hoogachtend
Forever Yours CnnNews -
02 Oktober 2006 - 14:43
Je Broertje:
heej zus,
Zo te horen gaat alles goed in het het zonnige ozzie. Jij zit daar maar vakantie te houden en ruudje maar elke dag naar school gaan:P!! Niet te veel aan je broertje denken tijdens je reis die vermaakt zen eigen elke week weer prima die heeft zelf ook beetje vakantie heb maar 10 uurtjes school. Misschien kom ik wel een weekendje over vliegen gr xx ruud -
02 Oktober 2006 - 15:11
Joyce S:
Hey Juudje,
Super pictures man!!! Blijven schieten!!!
Ben ook erg neugierig naar the sharks (je hoeft er niet naast te gaan zwemmen hoor!)Als je nog eens in zo'n vliegtuigje gaat boven zee, probeer er dan maar eens een te knippen!
geniet, geniet Ik lees je verhalen met veel lol!!
groetjes Joyce
02 Oktober 2006 - 15:58
Je Moeder:
Lieve Judith,
Mooi verhaaltje vandaag, voor je haren kun je echter toch beter toch naar de kapster (Esther) gaan. Denk erom, niet sjansen met de buschauffeur. We missen de foto's van je vliegavontuur.
Veel plezier en tot de volgende keer. Kusjes
Je moeder.
02 Oktober 2006 - 16:39
Kimmie:
heey juudje..
zo mag ik het horen..die van 18 en 19 zijn idd lichtelijk jong maar gewoon picture schieten en schrijven..leeftijd speelt geen rol...toch???..haha. ow en vergeet ook geen foto te plaatsen + andere relevante info over de chauf, die australier die je gezelgschap geeft gehouden bij het kampvuur..enne..al die andere die ik nu even vergeet..
..super gaaf dat je gevolgen hebt man, ben wel blij dat ik niet aanwezig was in dat vliegtuig ;) hoewel ik natuurlijk alle vertrouwen heb ik jouw vliegkunsten!!! kussie bussie
ps kun je me al een voorproefje geven door wat intressante pictures van ' t-boekje kandidaten' te showen -
02 Oktober 2006 - 17:55
Heinschepens@hotmail:
Ha Judith,
Hoorde van pa en ma dat je in australie zit, echt helemaal super man! Als ik deze verhalen allemaal hoor zou ik ook terug willen!!! Zorg wel dat je nog naar Alice Springs gaat dat is echt het einde! Ga zeker je verhalen bij houden. Heel veel groetjes
Hein -
03 Oktober 2006 - 07:45
Angelique:
Ha die Judith,
Wat een gave ervaringen!! Jee dat je gewoon bent gaan vliegen, dat is echt hartstikke gaaf!!
Oh jee een mogelijk kandidaat!! Hij heeft in iedergeval wel een mooie duikcursus georganiseerd.
Ik blijf je verhalen zeker volgen!!
Geniet ervan!!
groetjes Angelique -
03 Oktober 2006 - 11:05
Thijs:
Neeh?!!
Zelf vliegen!!? Wowww...
Da's echt niet te geloven. Als er íets is wat ik nog wil doen...oehh. JALOERS!
Nouh ja... dan maar een keer parachutespringen.
Note to self: Moet ik echt es plannen.
Dit is echt een avonturenroman aan 't worden zo!
Grtz
-Thijs
03 Oktober 2006 - 14:37
Nel:
Ha Juudje,
Het moet niet spanneder worden,jij maakt wat mee zeg.Ben blij dat je het zo naar je zin hebt.Mooie verhalen,mooie foto's ga zo door en blijf vooral genieten!!!
Groetjes Nel en Drèke. -
03 Oktober 2006 - 19:16
Fam. De Proost:
Ja hoor!! zo is het wel genoeg geweest hoor. We worden met de dag jaloerser, wat een verhalen en super gave foto's. Hier alles ok. Het wordt hier nu kouder en regenachtiger. Bah nu al weer beu het weer. Echt heel leuk om elke keer jouw berichtjes weer te lezen. Ga zo door!!. Nou geniet er maar weer van, maar dat zal wel lukken. (En ja piloot lijkt ons wel iets voor jou).
Groetjes Ron en Linda en een dikke knuffel van Mex en Luna -
04 Oktober 2006 - 08:11
Fedde:
Wanneer kom je terug, ik mis je !