Van Diemensland II - Reisverslag uit Perth, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu Van Diemensland II - Reisverslag uit Perth, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

Van Diemensland II

Door: Judith van Grotel

Blijf op de hoogte en volg Judith

17 Januari 2007 | Australië, Perth

Hey mensjes,

Hier het vervolg van mijn avontuur in Tasmania !!!!

We beginnen de dag goed, we namelijk wat mensen lozen en wat nieuwe ophalen in Launceston. We lozen vandaag Alex, de duitser, die ze niet allemaal heeft gekregen bij de geboorte. Beetje autistisch en denkt dat de wereld om hem draait. Ik zwaai hem heel hard uit en bid dat ik hem nooit meer hoef te zien. Ik had namelijk al het geluk hem nog eens te ontmoeten. Hij zat ook in de Easyrider bus aan de westkust, bij het terug zien van hem zakte ik bijna door de grond.
Nadat we dat hadden afgerond stopten we als eerste bij een lavendel farm. We hadden geluk want zaten midden in het seizoen van de lavendel, alles dus mooi in bloei met een heerlijk geurtje. We hebben daar de mogelijkheid om vanalles te kopen, zoals chocolade met lavendel, lavendel thee en zo nog veel gekkere dingen om te eten en drinken. Zelf koop ik shampoo en massageolie met natuurlijk een lavendel geur. De volgende wandeling is naar St Columba's Falls, een waterval waar 42.000 liter water per minuut naar beneden komt vallen. Nadat ik een paar super kiekjes heb kunnen nemen, moet ik weer terug omhoog. En ik kan jullie zeggen dat viel niet mee. Na de super track van de dag ervoor voel ik al mijn spieren in mijn benen en weer trapje op is zeer pijnlijk. Off course, is deze bikkel weer boven bij de bus aangekomen en niet als laatste ook nie. Boven gekomen staat er een 'wicked camper' met een geweldige nederlandse tekst. Aan beide zijkanten staat; Von Dutch (een kledingmerk) En achterop staat dan; Neuken in de Keuken !!!! Dit is de zin die iedere buitenlander in het nederlands kan zeggen. Als iemand zegt dat hij nederlands spreekt kun je er geld op zetten dat ze deze zin gaan zeggen. Wicked campers zijn trouwens heel populair in Aussie, je kunt je eigen ontwerp op de camper bepalen, wel lache dus. Die middag gaan we lekker uitrusten op het strand. We rijden naar Bay of Fires en gaan naar het geweldig mooie strand; Cosy bay. Ik had niet verwacht dat de stranden er zo mooi waren. Omdat het water te koud is voor ons gaan we een potje Ozzie Rules spelen. De meeste hebben het nog nooit gedaan zoals ik maar aangezien er niet heel veel regels zijn is het niet zo moeilijk om mee te doen. Je mag voetballen dan weer met je handen oppakken, weggooien en vooral hard tegen iedereen in beuken. Lekker lomp dus. Als alle energie er weer uit is gaan we nog even kijken bij de rotsen aan de zijkant van het strand. Iedereen staat daar op de rotsen maar ik sta weer eens op de verkeerde!! Ik word overspoeld door een mega golf en ben drijfnat. Iedereen staat me gewoon uit te lachen. Vraagt Glen ook nog of ik misschien een foto wil hebben, ach waarom ook niet.
De avond overnachten we in het kleine plaatsje Bicheno. Daar hebben we een groot huis met grote slaapkamers, woonkamer, keuken, tafeltennis, spelletjes enzz. Heel huiselijk dus. Je hebt de mogelijkheid om naar de penguins te gaan, maar dat heb ik al gezien op Philip Island met de familie in Melbourne. Blijf dus lekker thuis vanavond, gezellig kaarten en puzzelen. Ja jullie lezen het goed puzzelen, we waren zo positief om te beginnen aan een puzzel van 1000 stukjes. We dachten dat dat wel ging lukken in een paar uurtje met z'n vieren puzzelen. Niet dus, we waren nog niet halverwege toen we om half 1 s'nachts ermee ophielden. Maar wel een hele leuke avond gehad.

We beginnen weer vroeg in de ochtend, eerst ontbijten en dan je eigen lunch maken voor die middag. We gaan naar Freycinet National Park om daar naar het beroemde Wineglass Bay te gaan. Ik mag mijn wandelschoenen weer uit te tas halen want het is weer tijd om te klimmen. Als eerste lopen we naar de top zodat we hijgend en foto kunnen maken van het prachtige uitzicht op deze Bay. Als iedereen foto's heeft gemaakt lopen we helemaal naar beneden naar het strand waar we onze lunch gaan nuttigen. Even een uurtje uitrusten op het super mooie strand en dan die tering schoenen weer aan. Want ja als je honderden streetjes omlaag gaat moet je ze ook weer op. Na totaal weer 3,5 uur te hebben gelopen, zweten en hijgen ben ik gelukkig bij de bus aangekomen. Mijn voeten doen weer pijn maar ben goed voorbereid deze keer. Ik heb mijn slippers meegenomen, dus heel snel die schoenen uit zodat mijn voeten kunnen luchten. Maar dat was het nog niet voor vandaag we stoppen nog een aantal keren voor kleinere wandelingen en uitzichtpunten maar ik doe wel voorzichtig zodat ik mijn slippers aan kan houden. Om een uur of 6 komen we dan aan in Port Arthur. We hebben weer een groot huis om de nacht door te brengen. Maar deze is nog beter dan die andere, er is een grote tv met heel veel dvd om te kijken. Lekker tv avondje dus. Maar eerst eten, vandaag help ik Glen met het koken.
We gaan spaggetti maken, wat ik echt niet te vreten vind. Binnen 45 minuten hebben we een heerlijke maaltijd in elkaar geflanst en kan iedereen dus aanvallen. Ik eet wel een boteram met jam......haha.!!!!

Alweer de laatste dag, wat ik eigenlijk helemaal niet erg vind. 7 dagen aardig doen tegen iedereen en alles nog interessant vinden is net 1 dag te lang voor mij. Deze ochtend gaan we naar de beroemde gevangenis van Port Arthur. Je moet zelf een beetje rond lopen en dan alles lezen en bekijken. Het is op zich heel leuk en interessant maar zoals ik al zei ik had het een beetje gehad. Ik heb dus alles heel snel bekeken met een paar cappuchino's tussen door. Weer optijd ben ik in het huis zodat ik nog even een momentje voor mezelf heb. Mijn engelse boek lezen!!! Nadat we heerlijk pasta lunch hebben gehad gaan we voor de laatste keer het busje in. Onderweg stoppen we bij een berry farm, waar we een ijsco of heerlijk zelfgemaakte jam kunnen kopen. Ik ga voor de frambozen jam. Daarna gaan we nog naar park waar gewonde dieren verblijven. Hier kunnen we kennis maken met de tasmanian devil. Ook is er een dansende kakadu en hele tamme kangaroes waar je mee op de foto kunt als je dat wil. We zien hoe de tasmanian devil gevoerd word, en dat is aanvalluhhhh!!! Niet te geloven, die beesten doen echt alles voor hun eten. Ze vallen elkaar zelfs aan voor een stukke dood vel van een rat...... bahhh.
Om 7 uur komen we dan terug in Hobart waar ik eerst even een uurtje ga uitrusten voordat we die avond gaan stappen. Ik ben helemaal uitgeput van deze zware tocht.

Tot snel weer en zal zo even foto's erop gaan zetten als het lukt. Ik doe mijn best.

GrtZ Juud

• 17 Januari 2007 - 07:12

Bob:

Weer 7 dagen moeten 'afzien'.... en dat noem jij vakantie ? ;)

Blijf er wel van genieten hé !

• 17 Januari 2007 - 07:12

Hoi Judith,

Net voordat ik naar mijn werk ga alweer getrakteerd door jouw woorden! Mooi verhaal!!! Ik blijf in herhaling vallen als ik zeg dat je door moet gaan met genieten! De reddertjes hebben gisteren een ticket naar Melbourne gekocht en zullen daar de 31e aankomen. Is hun Canberra avontuur alweer bijna voorbij.

Groetjes :biggrin:

• 17 Januari 2007 - 07:14

Fam. Van Hoof:

Ha die Judith,

Weer super leuke dingen gedaan lees ik wel. Nu begrijp ik waarom Jolanda eigenlijk niet langer dan 7 dagen op vakantie wil. Is de massage olie al op??? Met Jorn en Ise begint het de goede kant op te gaan, ze spelen voortaan redelijk samen, je weet wel de aanhouder wint. Geniet nog maar even van de laatste vier weken, want er gaat echt een einde aankomen.

Grt en xxx Jorn, Ise, Jolanda en Alwin

• 17 Januari 2007 - 08:42

Pim:

he judd,

wor je al gek van al dat gewandel. wij hebben van de week ook ff een half uurtje gewandeld en wat er ons na deze wandeling te wachten stond was een heerlijke ijsco. zoals gemeld gaan we inderdaad naar melbourne. lekker relaxen enf eesten. wij hebben onze uren en kilometers ook wel weer gemaakt. zit je al in perth met je vakantie ass? voor jou zit het avontuur er toch ook al weer bijna op. al wil je daar waarschijnlijk niet aan herrinnerd worden. nog viel spass en spreek u later.

x pim

• 17 Januari 2007 - 12:06

Jeroentje:

He Juud,ik ben zeker te laat om te vragen of je voor mij zo'n tasmanian devil mee kunt nemen?
    xxx

• 17 Januari 2007 - 19:18

Je Vader:

Nou Judith, je bent een van de weinige die een echte Tasmaanse duivel gezien hebt, hopelijk heb je ook een foto ervan gemaakt. Zo te lezen was Tasmanie echt de moeite waard.
    Vele groetjes.

• 18 Januari 2007 - 11:27

Jasmijn:

Lieve judith

ik heb nieuwe laarze gekogd en daar zit een lekker warem bontje aan.
    en ik heb nog ge vollyt en daar had ik wokkel weer gezien :grin:

nog heel veel plezier daar

xxXXxXxxXX jasmijn

• 18 Januari 2007 - 11:36

Rutger:

heey judith
    weer mooie fot`s.

ik heb ook in een soort regenwout gezeten, bij de hut een ondergronsehut daar had ik gisteren gespeel met timber ollie gijs v otten gijs v beek girt michiel john en ikke
    en wij waren helemaal nat en onder de modder maar het was wel heel leuk :grin:,
    en van te voren naar de hobbi en hadden we een koelkast voor de hut gemaakt en nog een paar anderen dingen.

ja nu is de vakantie bijna voor bij maar ik ben wel blij als je terug bent :grin:.

vele XXxxXXXxx rutger

• 18 Januari 2007 - 12:10

Thijs:

Heey meissie!

Je hebt échte Tazzies gezien?! Wow... Bijzonder lijkt me dat, maar zo te lezen niet de hoogste aaibaarheidsfactor? ;)
    Jammer, jammer. Heb je ze zelf nog een velletje mogen toewerpen, of was dat Verboten?

Autist in de bus. Ghehe..JE komt wel de beste figuren tegen hè? MEnsen met special attention needs....blegh...

Goed, geniet er nog even van!

Ter info: Hier = Storm

• 18 Januari 2007 - 18:58

Angelique:

Wat heb jij het slecht daar!! echt afzien......vreemd dat je dan toch zo een mooie foto's hebt. Ik snap het helemaal na 7 dagen is het echt mooi geweest. Weet je zeker dat dat de tasmania devil was. Ik heb toch echt altijd gedacht dat deze schatjes er anders uitzagen? Ik vind de kangaroes echt leuk en dan zo uitgebreid poseren. Hier is het een beetje wild, De bomen waaien gewoon om. Ik hoop dat wij morgen kunnen vertrekken.........maar we zullen zien. Heel veel plezier nog daar in dat verre ozzie. En tot snel,
    Groetjes Angelique

• 19 Januari 2007 - 11:01

Lieve Judith :

weer een mooi verhaal ,en de fotos zijn ook heel mooi ik heb er weer van genoten .nu nog een paar weken en je bent weer thuis .ik kijk er zo naar
    uit .voor jou zal het sneller gaan daar als voor mij dus ga ik nog een paar weken hard werken en dan is het zo 14 februari .sjan en john zien er goed uit en zo te horen hebben ze je goed verwend .nu judith geniet nog een paar weekjes en heel veel groeten en xxxxxx je moeder .

• 19 Januari 2007 - 18:11

Mayke:

Waanzinnige foto's weer!!! Ik heb er wederom van genoten! Ga vooral door met het sturen van mooie plaatjes en je, altijd, prachtige verhalen. :)

• 19 Januari 2007 - 18:13

Mayke:

Sorry, nog even......op naar de 30.000 hits!!!!! Wat een aantal keren is jouw site bezocht! Ik ben benieuwd of de reddertjes dat aantal zullen evenaren?
    :biggrin: