Cape Tribulation - Reisverslag uit Cairns, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu Cape Tribulation - Reisverslag uit Cairns, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

Cape Tribulation

Blijf op de hoogte en volg Judith

01 November 2006 | Australië, Cairns

Hallo allemaal,

Ten eerste weer bedankt voor al jullie reacties, erg leuk om te lezen dat jullie jaloers op me zijn en natuurlijk ook om te weten hoe het met jullie gaat. Ga zo door!!!

Alweer een mooie ervaring rijker, ik ben de afgelopen 3 dagen een stukje noordelijker van Cairns gegaan (160 km). Het staat bekend als Cape Tribulation en dat betekend dat daar het regenwoud uitkomt op het strand, heel bijzonder. Het schijnt dat dit maar op enkele plaatsen in wereld voorkomt en ik heb het mogen zien!!!

De bus kwam ons (ik en de reddertjes) om 7:30 uur ophalen bij ons hostel(gelukkig geen geschouw met onze zooi). Even nog wat andere backpackers ophalen en dan opweg naar de Cape. Onderweg moesten we de Daintree River oversteken, de bus deed dit dmv een pondje en alle inzittenden per riviercruise. Ja klinkt erg interesant, en zo probeerden ze het ook te brengen, maar dat was het niet. Ze hadden ons beloofd dat er erg veel krokodillen in die rivier zouden zwemmen, mar al snel werd ons duidelijk dat er weinig kans was dat we er 1 zagen dat was al anderhalve week geleden. De gids ging ons erg interesant over een vogel vertellen, die hij een scuba-diver noemde. Weet je meneer de gids; ik ben een scuba-diver en dat die vogel dan toevallig ook 1 a 2 minuten onder water kan zwemmen betekend nog niet dat hij een scuba-diver is. Daarna kreken we allerlei verhalen over mango's in bomen en wat voor bloemen er langs die rivier leefde ..... ja heel leuk natuurlijk maar niet als we dachten krokodillen zouden gaan zien. Op een gegeven moment wel 3 andere cruises bij elkaar en al die mensen aan 1 kant van de boot, dat beloofd iets moois. Na enkele minuten had ook onze gids het door en vaarde zo rustig mogelijk erheen (hij had blijkbaar alle tijd en vond het niet erg als onze croc weg zou zwemmen).
Aangekomen op de plaats van bestemming moesten we erg goed kijken voordat we de krokodil konden zien. Ongeveer 2 meter lang, een kleintje dus. (nadat ik vorig jaar wel tientallen crocs had gezien op de EVERGLADES in Florida, konden ze me hiermee niet echt verblijden....maar de rest vond het wel erg spannend)
Na de cruise stond er aan de kade een kraamje waar je voor maar 5 dollar 1 kilo bananen kon kopen. Daar waren we wel voor in, de bananen zijn hier namelijk belachelijk duur na de cycloon van vorig jaar. De prijs in de supermarkt ligt tussen de 12 - 17 dollar. Na 8 weken eindelijk kan ik eindelijk wat bananen eten. We gaan verder met de bus en maken nog een mooie wandeling door het regenwoud voordat we arriveren bij ons hostel-resort. Het ziet er allemaal prachtig uit, de omgeving, het strand, het regenwoud, de hutjes, alleen ze zijn onze kamers vergeten te schilderen en het ziet er allemaal maar deprimerend uit.

De volgende ochtend ga ik samen met Pim Bungle Jungle doen.(het heette anders maar ik noem het zo.... wat weten jullie er nu van!) Wat inhoud dat je aan een kabelbaan hangt en dat het regenwoud gaat verkennen op 20 meter hoogte.....even iets anders. Iedereen noemd me Miss Bond, wat ik wel een toepasselijke naam voor me vind (omdat ik niet snel bang ben en alles wel aandurf)Wat blijkt; staat het op de helm die ik op m'n hoofd heb zitten. Duhhhh.....zeker blond....ja en!!!!! Het is allemaal wel leuk om een keer gedaan te hebben maar we moeten nogal lang wachten elke keer. En dan een beetje op zijn kop hangen zou eng moeten zijn .....maar je hangt vast dus wat er nu gebeuren!! S'middags even op het strand relaxen en even slapen (ik heb het zo zwaar). Word ik wakker hebben mijn reddertje een soort van offer van de aboriginals om me heen gemaakt. Overal takken, grote bladeren en bloemen........nee we vervelen ons helemaal niet!!! Wel lache......vervolgens even Guus Meeuwis zingen met z'n allen en nog veel meer hollandse lalalala.
Die avond gaan we lekker eten in ons resort, (fish and chips) het is heerlijk en dan maar weer vroeg naar bed. (er is hier niet echt iets te beleven in de donker)Maar zoals zowat iedere avond/nacht gaan we niet slapen voordat Thijs zijn Nederlandse muziek weer even heeft getoond. Hij gaat zolang door totdat we allemaal hebbben meegezongen met het nummer van: breek de tent maar af!!! van weet ik veel wie.

De volgende dag slapen we heerlijk uit, het regent namelijk en wat moet je dan anders doen dan slapen. Eigenlijk moeten we erom 10 uur uit maar we kijken even af hoelaat ze het zullen merken!! Op het laatste moment besluiten we nog even een wandeling over het strand te maken en komen vervolgens te laat bij onze bus. Tijdens de wandeling een mooie fotosessie gedaan en toen ik in een boom zat kwam er even een grote 'lisserd' (hagedis) voorbij wandelen, als we maar geen wilde krokodillen tegenkomen hier. Een hilarisch moment; de reddertje hebben al hun bagage in een wagentje geduwd en ik draag het zelf allemaal, de chauf zegt dat hij dit nog nooit heeft gezien....wel lachen ik was er zelf nog eerder dan zij met hun gemakkelijke wagentje!!!!

Op weg naar Cairns gaan we nog even naar het National Park van Mossman (plaatsnaam). Daar maken we een korte wandeling naar verschillende uitzichtpunten, lopen we over een wiebelbrug en gaan even pootje-baden in de rivier die echt heel koud is. Er is de mogelijkheid om te zwemmen maar heb helaas mijn bikini niet aan, het zou echt heerlijk verkoelend zijn geweest...helaas.
Daarna bezoeken we het plaatsje Port Douglas (wel bekend uit het boek: De Weduwnaar van Kluun, daar is het strand waarop Carmen van Diepen er het mooiste uitzag) Het is hier dus ook echt mooi, ze hebben leuke winkeltjes en hier moet Judith dan ook zeker nog een paar nachtjes verblijven. Helaas eerst terug naar Cairns maar daar zal ik eens even mijn plannen gaan bekijken.

Alweer spannende verhalen na onze terugkomst in Cairns maar dat ga ik jullie morgen vertellen. Nu even uit gaan zoeken wat ik allemaal wil gaan doen.

Dus Clif ik ben nog 2 dagen in Cairns als je me op wilt komen zoeken, zou het erg gezellig vinden je hier te zien!!!!???

Tot morgen & Liefs Judith

• 01 November 2006 - 07:08

Clif !:

Fuut ik kon geen ticket meer krijgen en vrijdag moet ik weer werken :( :P! Ik heb trouwens ook een krokodil gezien -> in de dierentuin hehe. En nog niet zo lang de weduwnaar uitgelezen waarbij ik natuurlijk veel aan jou heb moeten denken! Lief he! Ben benieuwd naar je verhaal van morgen. X!Doei!X

• 01 November 2006 - 07:16

Bob:

heey rainforest-girl,

het klinkt weer geweldig allemaal... niet lastig om dit nog een paar maanden vol te houden ?! voor die krokodillen is er geen lol meer te beleven nu crocodile-dundee in hoger sferen verkeert ? en Guus gaat naast z'n schoenen lopen nu hij ook in Ozzie bezongen wordt ? ben benieuwd wat je na Cairn gaat ondernemen... blijf je volgen !

• 01 November 2006 - 09:35

Jet:

Hé Juutje,

Heb net even de foto's bekeken. Prachtig! en wat zie je er goed uit! Wat leuk dat je in Port Douglas bent geweest. Weet je nog dat je zei dat je weleens naar Amsterdam zou willen om daar de kroegjes uit dat boek te gaan bekijken? En nu zit je niet in Amsterdam maar in Port Douglas! Bofkont.
    Nou we wachten weer op de volgende foto's en verhalen.

Liefs Jet

• 01 November 2006 - 10:23

Carlijn:

Heej juudje...ook al stond het niet op je helmpje jij bent toch inmiddels voor insiders wel een echt bond-girl...:D...nou ff james zoeken en the story completed:)mijn " schoonzusje" vertoeft nu ook in australie maar die heeft nog heel wat in te halen wil ze alle ervaringen op doen die jij al opgedaan hebt! Nou have fun groeten aan de reddertjes;) en ik wacht weer op het verhaal van morgen!
    Kus Caat

• 01 November 2006 - 10:53

De Smitskes:

Wauw...die foto's!!!wat een leven heb je daar toch!!! Daar kunnen wij hier alleen maar van dromen, terwijl hier de herfst echt is begonnen!! ;)
    Goed van de Brabo's dat ze aan ons eigen Guusje hebben gedacht!! Nou, meid heeeeeeel veel plezier nog en we houden je op de hoogte!!
    xx Cor, Riek, Marc, Willy, Ellen en de kleine Kamps (?)

• 01 November 2006 - 11:26

Lieve Judith:

ik heb erg genoten van de fotos je ziet er goed uit . je hept weer een leuk verhaal .oma was zo blij dat je gebeld had .ze had meteen de hele familie af gebeld .geniet er van en ik hoor wel weer .groeten ook aan pim en thijs .xxxxxvan je moeder .

• 01 November 2006 - 12:41

Thijs:

Ahh joh, beetje rust om de accu op te laden zal ook niet verkeerd zijn.
    Het kan niet constant spannend blijven. Je bent verwend geraakt met je eerste weken! ;)

Truste op 't strand...

• 01 November 2006 - 18:35

Kimmie:

heey sjuud,
    ik heb ff geen tijd om je mailtje te lezen..druk..druk..druk..doe je alvast heel veel groetjes en een dikke zoen...enne een reactie volgt dus later..als ik weer een gaat je vind ;) kussie kimmie

• 01 November 2006 - 23:05

Laura:

Ha miss blond,

Superbedankt voor je lieve kaart. We miss u 2.
    Ik kon ook geen ticket meer krijgen hoor anders was ik wel mee terug gegaan naar port douglas.
    Spreek je snel en een dikke kus.

Laura