The Great Barrier Reef - Reisverslag uit Cairns, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu The Great Barrier Reef - Reisverslag uit Cairns, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

The Great Barrier Reef

Blijf op de hoogte en volg Judith

27 Oktober 2006 | Australië, Cairns

Hoi hoi

Eindelijk dan, ben vandaag naar 'the great barrier reef geweest. (1 van de betere duikplaatsen in onze wereld) Zoals jullie wisten had ik vandaag samen met mijn reddertjes een duiktrip gepland. Toen we vanochtend veel te vroeg wakker werden (6:45 dat zijn geen tijden voor een backpacker) was het aan het regenen. We moesten ons te luxe hostel verlaten vanwege haar prijs en op zoek naar een ander hostel. We dachten dat het wel in de buurt was van 't centrum maar dat viel tegen ..... na een half uur lopen waren we gearriveerd. Je zou zo zeggen; een half uurtje lopen is niet zo erg, nee dat klopt jullie hebben helemaal gelijk ik heb de tijd en het is ook nog eens goed voor me. Maar we hadden 6 tassen de man bij !!! Dan wordt lopen stukke minder kan ik je vertellen, heel Cairns kent momenteel de welbekende Nederlandse scheldwoorden.

Daarna zagen we ons busje van het duiken voor onze neus vertrekken, wat betekende dat we binnen 15min bij de boot moesten zien te komen .... leuk zeg haasten zo vroeg in de morgen. Te laat aangekomen bij de boot maar gelukkig was ie nog niet weg, begon ons zonnetje weer te schijnen. Dit kon wel eens een mooi dagje gaan worden (waarschijnlijk begint het iedere dag zo maar dat maken we niet mee omdat we dan meestal ......ja eigenlijk altijd nog heerlijk in bed liggen te slapen.

Na 2 uur varen om de boot aangekomen bij een stukje mooi rif. Ons gaan klaarmaken voor de eerste duik. Mijn wetsuit aantrekken was wel het grootste probleem (ik zie er volgens mij dunner uit *wat fijn is om te horen* dan ik in werkelijkheid ben) Gelukkig heb ik 1 van mijn reddertjes tot buddy gemaakt en helpt hij mij charmant bij het aantrekken van de wetsuit. Ik hoefde hem niet te helpen, hij krijgt namelijk een grotere maat wetsuit en heeft eens z'on dunne billen dan ikke. Vervolgens ging alles heel snel, we hoefden niet eens alles te checken zoals ik geleerd had. Voor het eerst een jump vanuit de boot de zee in (stelt niks voor). Met een beetje gezonde spanning begin ik aan mijn eerste echte duik in het diepe. En het is waanzinnig, alles gaat harstikke goed en ik heb een uitzicht van 20 tot 25 meter!!!!
Het is me opgevallen dat het koraal alle kleuren (rose-paars-blauw-groen-geel-bruin-oranje) heeft behalve rood, misschien weet iemand de reden daarvan?? De bij jullie bekende NEMO visjes waren aanwezig en er lag een haai op de loer.
Na de lunch nog een keer gaan duiken en jawel weer problemen met het aantrekken van mijn wetsuit. Vraag ik om een grotere maat krijg ik die nie want deze paste me prima, ik zie er dus echt goed uit denk ik zo. De 1ste duik zijn we 18 meter diep geweest en de 2e duik 15 meter diep...gaat dus goed. Ik ben echt helemaal blij nu en ga proberen zo vaak mogelijk te duiken hier in Ozzie en niet te vergeten de Fiji eilanden komen er ook nog aan.

Misschien voor de AS'ers; is het iets op mijn site als nieuwflits te gebruiken, aangezien ik van alles eerder op de hoogte wordt gesteld dan de rest van het personeel!! (ik ben er blij mee want wil graag weten hoe gaat met mijn beste ex-collega's)

Bedankt voor alle reactie iedere keer enne Kimmie fijn dat je me stimuleert aankopen te doen, voel ik me niet schuldig meer.

XXXXX Judith

• 27 Oktober 2006 - 08:50

Bob:

Eindelijk de duik der duiken gehad ! Klinkt fantastisch allemaal... waarom geen rood onder water te zien is ? Geen idee, maar gaan we opzoeken; hoe zit 't dan eigenlijk met een roodbaars ?
    Voor de AS-newsflash op waarbenjij.nu: er zijn nog steeds wereldvreemde collega's die jouw site niet kennen, dus of dan wel iedereen op tijd geïnformeerd is ??

Blijf genieten en tot snel.

• 27 Oktober 2006 - 09:53

Laura:

We hebben al live gesproken dus ik ben helemaal op de hoogte en mensen even voor de duidelijkheid. Een duik met jump van de boot stelt wel gegelijk wat voor... x laura

• 27 Oktober 2006 - 11:36

Lieve Judith:

gaaf dat het duiken zo goed gaat .je doet daar ook leuke dingen .ik ga nu maar werken .heel veel groeten je moeder xxxxx

• 27 Oktober 2006 - 12:02

Judith:

zo en je moeder heeft haar afspraak nagekomen .nu jij nog .heel veel groeten je moeder

• 27 Oktober 2006 - 15:58

Theo:

Zo Judith, weer een prachtige ervaring rijker. Het duiken geeft toch wel een heel ander gevoel dan snorkelen hè.
    Je bent trouwens meteen al behoorlijk diep geweest. Maar blijkbaar heb je daar geen last van gehad.
    We zijn benieuwd naar het vervolg van je avonturen.

Theo

• 27 Oktober 2006 - 17:22

Je Vader:

Nou Judith, mooi duikavontuur, ik zag bij weeronline dat het volgende week volop zon bij 30 graden is in Cairns en omgeving, dat is zo ongeveer het dubbele van hier. Ik ben eigenlijk wel een beetje jaloers. Veel plezier Judith.
    Je vader

• 28 Oktober 2006 - 09:44

Indiaan Inge:

He Judith,
    Bedankt voor je berichtje op m`n site, erg leuk! Was even gaan kijken en heb jouw site ook gevonden! Ja, het gaat hier niet helemaal zoals gepland, maar ik heb toch een leuke tijd hier. Ach ja, jij hebt kangeroes, ik heb olifanten, het is toch allemaal wel heel anders dan in Riethoven he?! Heel veel plezier nog en ik blijf je site volgen!
    Groetjes vanuit India
    xx Inge

• 28 Oktober 2006 - 09:55

Carlijn:

Heej juud...klinkt super dat duiken:D...zo leer je nog is dingen die je normaal nooit zou doen..miss moet ik over een aantal jaar ook maar is van de coole dingen gaan doen :)nou heel veel plezier nog en ik ben nu al benieuwd wat het volgende is wat je gaat doen !! Have fun kus caat

• 29 Oktober 2006 - 20:52

Mayke:

Hoi Judith,

Fijn dat je Thijs met je prettige gezelschap aandacht geeft....en nog leuker dat Pim of Thijs je "waarbenjij.nu" site op hun site hebben gezet! Kunnen we kijken hoe jij als 'Brabantsche' tegen hen aankijkt!!! Leuke foto's van jou en Thijs in duikers outfit!! Leuk ook hoe Thijs daarover schreef!!!Geniet ervan! Als ik het goed heb begrepen heb je nu vakantie en wil je daarna nog wat verder reizen met hen?

Groetjes, Mayke (mama van Thijs)

• 30 Oktober 2006 - 10:04

Fam Van Hoof:

Ha die Judith,

Ja we zijn weer redelijk de oude, even een weekje in de lappen mand gezeten. Verder is alles onder controle met Jorn en inderdaad Bronchites. Ise doet het super, alleen krijgt nu al de vrouwelijke trekjes, waar jij alles van af weet, als "vrouw" zijnde. Jolanda baalde dat ze een week geen bericht van je heeft gehad, maar dat komt vanavond weer goed, want je hebt weer leuke dingen gedaan en beleeft. Grt en xxx-jes van de Fam. van Hoof

• 30 Oktober 2006 - 11:46

Hoi Judith:

Eindelijk gedoken dat lijk mij ook wel leuk. Ik vind de foto`s erg leuk en mooi.
    En met het voetballen hadden we verloren met 2-3
    dus dat was niet goed.
    nog veel plezierrr!!!
    XxXx je neefje

• 30 Oktober 2006 - 12:03

Men Lieve Nicht:

hallo judith

ik zit je al aan het misen en hoe is het met die bus gast en heb je einlijk die duik genomen zou ik juo is wat vertelen morgen heb ik gym en woensdag moet ik naar de volibal groetjes xxxxxxxx jasmijn

• 30 Oktober 2006 - 12:16

Ine:

Hey juud,

Geweldige verhalen allemaal! ben zooo jaloers op je... ach ja... misschien over een aantal jaartjes... nog heel veel plezier daar en geniet ervan!!

xxx Ine

• 30 Oktober 2006 - 14:10

Thijs:

Eey...lekkere zwik foto's erbij! Zit erg mooi spul tussen. Hoge WAAAGGGH-factor! Echt schitterend.

Over AS: Afgelopen vrijdag bedrijfsbrede presentatie gehad. Veranderingen op komst...dus wie weet.

Ohh..en op een (originele?) Afrikaanse Tamtam-trommel-thingie zitten bonzen... nou jij weer!

Heel veel fun verder!

• 30 Oktober 2006 - 19:05

Jasmijn:

lieve judith hoe is het met die buschaufeur ?
    ik vond de photo's heel leuk. riethoven had met 3-0 van dommelen verloren.
    nou moet ik naar bed.

groetjes jasmijn en papa xxxxxxxxxxxxxxxxx

• 30 Oktober 2006 - 22:22

Ruudje:

heeej zus, leuk om te horen dat het goed gaat en dat het goed is gegaan met het duiken mooie foto's blijf zo doorgaan xx je broertje

• 31 Oktober 2006 - 10:10

Clif:

He verwende muts! Ik geloof graag dat je vroeg op moet staan maar ondanks dat...WAT HEB JIJ HET POEPIE GOED! Die foto's zijn echt om kriebels van te krijgen!!! Laat me even weten waar je overmorgen zit want ik ben NÚ onderweg ;) :P

Kus Clif

• 31 Oktober 2006 - 13:42

J C:

hallo jUUD
    WE HOREN EN ZIEN WEL DAT HET GOED MET JE GAAT WAAR JE NU VERDER GAAT BEN IK NIET GEWEEST DUS EXTRA FOTO S GRAAG EN DAN OVER EEN MAAND NAAR MELBOURNE BIJ DE FAMILIE LAAT JE DAAR MAAR LEKKER VERWENNEN EN VEEL WINKELEN ZODAT ZE ALLEMAAL VEELVOOR JE KOPEN ZEG DAT ZE OOK AAN MIJ DENKEN
    VEEL PLEZIER NOG EN WE ZIEN JE ALS DE VORST HIER WEG IS
    VELE GROETEN JOHAN EN OMA EN DE REST VAN DE FAMILIE
    XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

• 31 Oktober 2006 - 16:12

Jasmijn:

hallo lieve judith

ik vond het leuk aan de lijn bij jou ons geheim was een goed plan maak er een leuk avontuur van en verder nog een leuke vakantie.
    mvg jasmijn xxxxxxxxxxxxxxxxx