Maggie - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu Maggie - Reisverslag uit Magnetic Island, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

Maggie

Blijf op de hoogte en volg Judith

16 Oktober 2006 | Australië, Magnetic Island

Hello,

Maggie, zo noemen alle Australiers Magnetic Island. Erg leuk, ze hebben zo voor ieder eiland een andere naam, en het eindigt meestal met ie.

Bedankt dat jullie me hebben overgehaald, aangezien ik wist dat er goede reacties op zouden komen, had ik maar alvast geboekt voordat het vol zat!! Woensdag ga ik het dan doen. Het wreck is 100m lang en begint op een diepte van 14 m en gaat tot 24m, waanzinnig groot dus. Ik ben heel erg beniewd. Morgen nog 2 duiken vanaf het strand zodat ik alles nog een keer goed kan oefenen en dan kan het echte werk beginnen. Laat jullie later horen hoe het geweest is natuurlijk.

Vandaag het stomste wat ik ooit in mijn leven heb kunnen doen gedaan. Een fiets huren in Ozzie. Het was niet voor niets zo goedkoop.!
Om half 10 vanochtend begon ik met volle moed aan mijn fietstocht, helemaal goed voorbereid. Water, een pet, een zonnebril, zonnecreme en wat energierepen voor onderweg. Het begon leuk, eerst vlak toen wat omhoog en omlaag niet echt spectaculair. Aha.... een bergje... ik doe mijn uiterste beste omhoog te komen. Zijn ze aan de weg aan het werken, nu laat ik mezelf helemaal niet kennen en doe net of niets voorstelt. Ben helemaal kapot als ik boven aangekomen ben. Dan zie ik een bordje langs de kant van de weg 14% omhoog, dit is niet cool. Op de weg naar boven hoef ik maar 2 keer te stoppen om bij te komen, daarna als een speer naar beneden. Ik begrijp dan ook waarom het in Australie verplicht is om een helm te dragen, levensgevaarlijk aangezien er geen fietspad is en de wegen niet in al te goede staat verkeren. Ook de auto houden niet veel rekening met het feit dat ik een fietser ben, ze scheuren langs me heen alsof ik .. ben.
Daarna nog eentje van 10%, wat nu helemaal niks meer voorstelt voor mij ... em haha haha ..... toch wel ook deze is zwaar klote (sorry voor mijn taalgebruik).

Eindelijk ben ik op mijn bestemming aangekomen en kan ik gaan shoppen. Dit heb ik al 6 weken niet gedaan, wat echt een hele grote uitzondering is voor mijn normale leven. Ik heb al besloten dat ik iets ga kopen maakt niet uit wat, ik heb het verdiend. Ik toch niet zo'n klote eind fietsen om alleen maar de zee en het strand te zien, die aan de andere kant precies hetzelfde is. En wat is het geworden??? een bikini, en ja een hele mooie en iets moderner dan wat ik nu draag. Zo kan ik weer op het strand verschijnen vind ik zelf.

Op de weg terug vind ik dat uitstekend werk heb geleverd vandaag, ik ben een goeie Basso denk ik bij mezelf. (ik vind Armstrond maar niks en Ivan Basso ziet er stukken beter ) lijk ik dus meer op. Een ding dan wel, prachtige uitzichten vanaf die hoogtes, waar ik niet van heb kunnen genieten omdat ik te druk bezig was met trappen..trappen op die pendalen. Helaas geen foto's gemaakt maar het was prachtig.
Ook heb ik veel respect voor de mannen die ieder jaar Dierkirch-Valkenswaard fietsen, voor mij was het vandaag al afzien moet je nagaan wanneer je dat 260km lang moet doen.
Als ik dit nog 5 keer doe moet ik terug om m'n bikini te ruilen voor een paar maten kleiner, wat natuurlijk wel leuk zou zijn maar dat heb ik er niet voorover. Geloof me het was dus echt te zwaar, zelf voor een geoefende wielrenner.

Judith, wat ga je toch ook doen op het heetst van de dag (30 graden) een fietstocht maken van ongeveer 50 km door de bergen. (als het met 10-14% omhoog gaat zijn het toch bergen of nie) Het is niet voor niets dat fietsen in Austalie geen populaire bezigheid is.
Ik hou het voortaan maar bij duiken en surfen!!! dan kun je nog wat zien en lol maken.

Tot snel!!!

xxxxxxx Judith

• 16 Oktober 2006 - 07:02

Kimmie:

hey sjuudje,
    lijkt me ook heel slim om die fiets lekker terug te brengen waar je hem hebt gehaald, daar stond hij goed, toch? en lekker gaan doen war je goed in bent! of waar je iig geval plezier aan kan beleven. Dusalniettemin, niettegenstaande dat ben ik toch trots op je fietsprestaties!
    kusje

• 16 Oktober 2006 - 07:44

Bob:

Volgende keer een Spartamet'je huren ?
    En alvast veel voorpret voor de duik der duiken op woensdag, en op de dag zelf: zweef door die enorme plas water en genieten van het allergeweldigste uitzicht....

Go on and on ;)

• 16 Oktober 2006 - 09:15

Carlijn:

Sow r.e.s.p.e.c.t respect juud....als ik een drempel op moet fietsen in de winter klaag ik al...Ik vind het een topprestatie van formaat..en dat voor een super mooie bikini...Laat um van goede kwaliteit zijn zodat je er nog lang van kunt genieten :D...Nog nagenietend van je prestatie:D wens ik je alvast super veel plezier met de voorbereidingen voor het ECHTE werk;) het duiken!! SUCCES kus caat

• 16 Oktober 2006 - 09:38

Jet:

Power to the girls! Goed gedaan! Als ik jou was geweest had ik 2 bikini's gekocht! Veel plezier en duikgenot as woensdag!
    Ik duik nu weer in mijn werk. Ook leuk!

Liefs Jet

• 16 Oktober 2006 - 10:46

Moeder:

lieve judith
    Zo nu ben je toch nog nogweeste winkelen,
    Nu heb je ook weer een leuke bekini, en bij heel veel plezier met duiken,
    we horen wel weer.
    Woensdag denken we aan jou, heel veel plezier.
    groetjes je moeder xxxx .

• 16 Oktober 2006 - 11:02

Thijs:

Turn on, I see red...and on I burn...

Van de fiets afsmelten, u heeft een zonnesteek opgelopen.

What goes up, must come down...;)

Carry on.

• 16 Oktober 2006 - 15:11

Compen En Co:

heej juudje!
    Toch knap van je, hier in nederland leen je van iemand een fiets die je dan vervolgens weg laat stoffen in de garage. En daar in 1 keer 50 km door de bergen!! Das wel een groot verschil :D
    Eej maar heel veel plezier daar onder water, en nou niet proberen foto's te maken onder water, daar kan je camera niet tegen.

Groetjes Jeroen en Pauline

• 16 Oktober 2006 - 16:20

Ruud:

Heej juudje,

Waarrom fietsen hebben ze in australie geen taxi's je een dorpje verder brengen!! veel plezier met duiken, surfen en je wijntje snacht's gr xx RUUD

• 16 Oktober 2006 - 18:17

De Smitskes:

Echte sportvrouw!!! Je hebt, toen je terugkwam, toch wel een heerlijk koud pilsje gepakt en je nieuwste aanwinst geshowd aan die leuke Aussie-mannen?! Heel veel plezier met je komende duikavontuur!! ;)
    Groetjes van ons allemaal -xxx-

• 17 Oktober 2006 - 05:56

Pim(P) & Thijs(co):

he Juud,

stond er wel een ijscokraam bij het eindpunt?? want dan zal het wel de moeite waard zijn geweest.

wij zijn net terug van de boot beetje lamme 2 dagen geweest. wel lache. gaan morgen naar Bowen, maar zullen wel snel weer weg zijn. weten nog niet waar we daarna naartoe gaan, maar we moeten ook eens werk gaan zoeken. gister weer te veel er doorheen gejast met de afterparty. heel veel plezier op je duiktripjes en maybe zien we je later.

take care

Pim en Thijs

• 17 Oktober 2006 - 07:30

Je Vader:

ja Judith, fietsen is een kwestie van heel veel oefenen, neem een voorbeeld aan mij. Morgen heel veel plezier met je duikavontuur op Yongola. Ik heb op internet gelezen, dat het een van de mooiere duikplekken in Australie is, waar ontzettend veel grote vissen te zien zijn.

Groetjes, je vader

• 17 Oktober 2006 - 10:35

Judith:

SLECHT NIEUWS !!!!!!

ze hebben mijn trip naar YONGALA voor morgen gecanceld vanwege het winderige weer.

Zwaar balen, nu zit er niets anders op dan maar in Cairns en op Fiji te gaan duiken. Ook niet slecht natuurlijk.

Ja, vervelend van die tegenvallers !!! Kan natuurlijk ook niet anders als je zoveel leuke, mooie en spannende dingen wil doen.

• 17 Oktober 2006 - 13:23

Carlijn:

Nou echt slecht nieuws is het dus niet;)
    :D...dit wordt vast ook super...heel veel plezier kus caat

• 17 Oktober 2006 - 14:52

Jasmijn En Ruud:

lieve lieve lieve judith wij zijn naar de stad geweest we hebben bij de mac geweest we zijn met de bus geweest jammer dat je niet gaat duiken we hebben een snoep
    zak gekocht, en maak er een leuk afontuur van en maak nog veel lol groetjes jasmijn xxxxxxxxxxxxxxxxx

• 18 Oktober 2006 - 13:50

Hassan Basturk:

lieve juudje
    doe je wel een beetje rustig aan af en toe daar anders hou je het niet vol daar tot de kerst en
    je weet in ons geloof is het niet toegestaan dat vrouwen zichzelf te

familie basturk en de geiten van ons

• 19 Oktober 2006 - 09:35

Laura:

Hai Stiertje

Gelukkig gaan wij goed om met tegenvallers! Je hebt gelukkig al een cadeautje voor jezelf gekocht en daar heb je hard voor gewerkt. Misschien dat ik toch maar niet dikirch-valkenswaard ga fietsen...
    Gent was helemaal super en ik heb super vet behang gekocht. Je kent de vraag straks niet meer terug.

Dikke knuffel Laura

• 19 Oktober 2006 - 20:39

De Proostjes:

Net even iets anders als een uurtje spinnen. Nou moet ik zeggen dat ik dan al helemaal dood ben. Dus je bent een bikkel hoor. Nou die Whit Sundays zien er gaaf uit, bedankt voor je berichtje. Met de kleine uk alles oke,(ze slaapt door dus wat wil je dan nog meer). Het is echt een schatteke. Nou ga meer weer volop verder genieten, we volgen je op de voet.

Groetjes en een dikke kus en knuf van Mex en Luna.