Feestdag in Darwin - Reisverslag uit Darwin, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu Feestdag in Darwin - Reisverslag uit Darwin, Australië van Judith Grotel - WaarBenJij.nu

Feestdag in Darwin

Blijf op de hoogte en volg Judith

10 November 2006 | Australië, Darwin

Hey luitjes,

Gister was ik vroeg in de avond aan 't wandelen in het park bij zee, genietend van de prachtige zonsondergang hier. Zie ik vanuit mijn linkerooghoek een aantal grote wolken aankomen, met bliksemslagen erin. Yes, dacht ik, eindelijk regen kan ik even afkoelen maar nee hoor het waaide over. En geloof het of niet ik heb 20 graden zon/warmte net op het vliegtuig naar NL gezet, hopelijk wordt het hier dan iets koeler en zitten jullie niet meer met die kou!!!

Ja, het valt niet altijd mee gister kreeg ik weer nieuwe kamergenoten. Normaal ben ik daar erg blij weer eens iets nieuws maar ik zakte eerder door de grond. Een oude aziaat die geen engels sprak en alleen maar vervelend deed en zei; my bed...my bed. Ja ouwe dat is jou bed ga maar lekker liggen slapen. Even later nog 2 austalische potten die niet van elkaar af kunnen blijven. Jezus dit heb ik weer. Omdat het allemaal even tegen zat ging ik maar even ons mam bellen. Terwijl ik met ons mam aan de telefoon zie ik die nederlandse jongen uit mijn vorige groepje voorbij lopen. Leuk eindelijk iemand normaals ik hang snel op zodat ik er vandaag nog iets van kan maken. Want een dag niet gelachen is een dag niet geleefd!!

Aangezien ik mijn bikini nog aan had ging ik maar even snel een koude douche nemen. Afgesproken bij Vic-hotel, ikke aangekomen kan ik hem niet vinden. Nou dan maar een biertje en wacht ik maar even. Na 10 min is ie daar dan, hij zat buiten te eten want ja het is een roker, had ik kunnen weten. Je mag hier overigens in AU nergens binnen roken, alleen buiten!!
Het was niet echt druk in 'the Vic' dus stel ik voor ergens een terrasje te pakken. Het was me al opgevallen dat er overal ballonen hingen maar hier hingen zelf roze BH's in de bomen!!! Even vragen wat er aan de hand is en je zult het niet geloven: Nationale Borstkanker Dag. Natuurlijk een goed ding maar omdat nu in ieder cafe groots te gaan vieren!! Ik vond het wel prima, heb lekker genoten van de live-band die op het terras aardig goede muziek maakte. Wel leuk om te weten dat ze hier in Ozzie ook elke gelegenheid aannemen om eens lekker uit hun dak te gaan. Ik doe dat voor mezelf ook vaak dan denk ik; ik ben vandaag al 2mnd en 9dgn alleen in Australie dat moet ik gaan vieren!!! En dan trakteer ik mezelf om iets lekkers van de bakker (echt die bakkers hier, als je binnen loopt loopt het kwijl langs je gezicht).

Nu nog 2 dagen volhouden in Darwin en dan mag ik 5 dagen gaan kamperen in de national parks (Kakadu-Lichtfield-Katrina). Ben erg benieuwd want het zal zwaar worden om met deze temperaturen te gaan wandelen in de bergen.

Jullie horen het wel

XxXxXxX Judith

• 11 November 2006 - 10:15

Kim:

heey vriendinnetje,
    idd alles aangrijpen voor een feestje, thats the spirit! het is maar goed dat daar ook nederlandse boy zitten, ookal verdoen die dan niet helemaal aan de eisen ;)
    heel veel plezier of liever succes in het national park. je kunt het!, een slangetje meer of meer kan jij toch niet meer van wakker liggen, he juud, toch?
    ps ik zal duimen dat het bij jou snel een beetje frisser wordt.
    dikke kussen kim

• 11 November 2006 - 10:27

Carlijn:

Heej juud...zeker de moeite waard om een feestje te vieren na 2mnd en 9 dagen :D...morgen weer zeker ben je toch weer een dag verder:)...nou iig bedankt voor de moeite die je gedaan hebt om het hier ietsje warmer te krijgen want tis hier iid wel koud aant worden:( nou heel veel plezier in het National Park...tschus Kus caat

• 11 November 2006 - 12:43

Je Vader:

Ha Judith,
    Ik heb even op internet opgezocht wat jouw 5 -daagse safaritour inhoud en ik moet zeggen dat ziet er schitterend uit.
    Op www.travelwild.com.au staat jouw 5day 4WD Kakadu,Kathrina en Litchfield Safaritour uitgebreid omschreven. Dat wordt afzien en genieten in een heel mooi stukje Auatralie. Vergeet vooral niet om mooie foto's te maken zodat het thuisfront ook mee kan genieten. Veel plezier, groetjes,
    Je vader

• 12 November 2006 - 11:20

Laura:

Ha juud,

jij telt de dagen dat je daar bent en wij de dagen tot je weer thuiskomt. Verschil moet er zijn.
    Enneh...een beetje afzien kan geen kwaad want het lijkt wel luilekkerland, hihi. Heel veel plezier meisje en kijk uit voor de wilde dieren (of jongens).
    Dikke kus Laura

• 13 November 2006 - 11:43

Hello Judith:

Ik zou het ook niet leuk vinde als kamergenoot een oude aziaat!!.
    Ik hoop dat die toer leuk is in die 45 graden ppfff.
    en zaterda heben we een zitzak gekoch en die pasten haast niet in de auto van ons mam toen moest jasmijn met mij voor gaan zitten in dat 206je.
    En vanavod moet ik gaan voetballen, en naar jordi zijn feest.

ik hoop voor jou dat het daar wat afkoelt,

XxXxXxXx neefje

• 13 November 2006 - 11:51

Thijs:

Zooh...ff pauze.
    Ik kan me niet herinneren dat je hier bij
    AS ook problemen had met muffe spleetoogjes?
    "This is MY room..." *KICK*
    Vertrekt vanzelf weer...Beetje harde muziek of lekker verder reizen. ;)
    Veel plezier meissie.

• 13 November 2006 - 11:59

Hallo Juddith:

ik was gisteren op toernooi geweest en dat was mijn eerste keer we waaren 4 geworden riethoven had met 2 0 van bergijk verloren en weet je nog dat geheim en nog veel plezier in dat anderen land waar je nu bent en maak er nog een leuk avontuur van groetjes jasmijn XxXxXxXxXxX

• 13 November 2006 - 12:05

Angie:

Ha Judith,

Wat een ellende die aangewezen kamer genoten!!
    Nog maar 2 dagen, dus houdt vol, en pak vooral meneer zijn bed niet af...
    Geniet maar van je kamperen en houdt je hoofd koel....

groetjes Angie

• 13 November 2006 - 12:27

Jet:

Hé Juut,

Wat is het toch allemaal zwaar voor je!!! Heb net even je foto's bekeken en ik vind die blonde jongen wel een aardig koppie hebben. Toch zeker beter als een ouwe Aziaat en 2 potten!!! We hebben inmiddels tijdelijk een vervangster voor Angie.
    Het is Sindy Gevers uit Riethoven. Volgens mij ken je haar wel.
    Nou veel plezier nog en blijf jezelf trakteren!

Liefs Jet

• 13 November 2006 - 15:09

Jet:

Hoi Juut,

Correctie op mijn vorige mail. Het is niet Sindy Gevers maar Sindy Velings.
    En ja, net als jij is ook zij mijn achterbuurvrouw.
    ;)

• 14 November 2006 - 10:15

Hein:

He meissie,

Echt heel leuk om weer eens al je verhalen te lezen!!! Geniet van deze tijd dit zul je allemaal nooit meer vergeten!!!!! Ben je trouwens in Nimbim geweest? Daar leven nog hippies! Veel plezier in het nationaal park (een van de velen!)

Veel groetjes Hein

• 14 November 2006 - 21:19

Jos En Maria:

Lieve Judith,

Ik heb alles weer door gelezen, we zijn weer op de hoogte. Het lijkt me kei gaaf. Maar je zult wel straks af moeten kicken, van de drank en van het niets doen. We hopen dat je nog een leuke tijd hebt. En oma vindt het ook lang duren. Ze vraagt iedere keer of je al weer thuis bent.
    Groetjes en tot de volgende keer maar weer.

Jos en Maria

• 14 November 2006 - 21:29

Fam. De Proost:

HA die Judith,
    Ben benieuwd hoe het is geweest in Kakadu-Lichtfield-Katrina Nat. Park. Balen dat het zo ontzettend heet is. Hopelijk is het niet te veel afzien.
    We blijven je weer volgen.
    Veel plezier maar weer.

Groetjes Ron, Linda, Mex en Luna xxx

• 15 November 2006 - 08:52

Judith:

Lieve lieve Rutger,
    Hartelijk gefeliciteerd met je verjaardag en een hele fijne dag vandaag. Ik vind het jammer dat ik niet even kan komen.
    Maar ik heb wel een verrassing voor jouw, ik weet alleen niet of het erop tijd is. Zoniet dan komt het heel binnenkort.
    Heel veel groeten,
    Judith xxxxxxxxxxx

• 15 November 2006 - 18:23

Frank:

Ha judith, ik heb niet alles bijgehouden maar wat ik gelezen heb klinkt wel heel erg leuk en aantrekkelijk moet ik zeggen.En alles positief zien he. Ben blij dat die lekkere ouwe aziaat niet our bed our bed zei ipv my bed my bed.Em 2 potten op de kamer die niet van elkaar af kunnen blijven, wat is er nu mooier. Schitterend! Of is da omdat ik een vent ben ha ha. Nou heel veel plezier tijdens je safari en je kunt beter zon en wat warmte hebben dan da natte schijt weer hier want da ben ik nou al kits muug. Groetjes Frank.

• 16 November 2006 - 10:46

Lieve Judith :

hoe is het met je .hier is alles goed .ik hoop dat het een leuke tour was eefje heeft die tour ook gedaan en vond het super .het pakje is 15 nov aangekommen .rutger was zo blij en wij zijn meteen de dvd gaan kijken .dat was super vooral het filmpje in het vliegtuig .je hebt daar ook al zo veel gedaan en gezien en er komt nog veel meer .geniet er van en heel veel groeten van je moeder en de rest

• 16 November 2006 - 10:53

Els:

Hey Judith,

Ik hoorde van je super reis. Echt gaaf voor je!
    Ik ben de foto's bekeken en ben super jaloers! het is daar zo mooi!
    Nou meid, geniet er maar goed van.

dikke kus Els

• 16 November 2006 - 11:22

Rutger:

heey juud.
    Het cadau is aan gekomen
    op de goede dag, en die boemerang die is wel stoer.
    Ik ben er wel blij mee,dat had ik niet verwacht en jasmijn ook,
    alleen ik heb die shrits nog niet gepast.
    En ik heb een mp3 gekregen en die zitzak dan maar dat wis je al, en nog heel veel geld,
    van ruud had ik een chocolademunten en een voetbalspaarpot gekregen
    en van al die anderen geld 157 euro en nog snoep en we haden nog gevoetbalt en lietjes op mijn mp3 gezet en meer eigelijk niks meer toen was het afgelopen,
    ja ik had nog even met ruud needforspeed gedaan op de playstation.

XxXXxXXxrutger (l)

• 16 November 2006 - 11:53

Lieve Judith :

ik vond het caudotje heel leuk en ik vond dat arembantje ook al zo leuk. en ik heb een nieuwe knuffel aap in huis

gisteren was ik het voliballen vergeten ik had er niet meer aan gedacht. groetjes en nog heel veel plzier XxXxXxXxX jasmijn.

• 16 November 2006 - 14:31

Femke:

Hey juud,

Het is volgens mij wel goedgekomen met dat weer wat je naar ons heb gezonden, tis nu al 2 dagen lekker weer (nou ja, voor deze tijd van het jaar dan).

Lachen dat je iedere gelegenheid aanneemt om een feestje te bouwen, gelijk heb je ;-)

Ciao Femke

• 17 November 2006 - 13:36

Mayke:

Nou Judith, als je niet weet wat je met "het leven" aan moet :doubt: .....je kunt altijd nog bij het toneel gaan!!! Net de cd van Thijs hier in de bus met alle filmpjes van "probleemwijken". IJzersterke rol van jou, moet ik zeggen!!!! :wink: Hilarisch leuk wederom. Ook prachtige foto's van jou trouwens! Gaat alles naar wens in Darwin? Mis je Thijs en Pim een beetje?

Veel plezier verder ;)